Κυριακή 1 Μαρτίου 2026

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 1-2: «Μάγος» Ζέλσον, «εκτελεστής» Ελ Κααμπί Υπέγραψαν το τρίποντο

 Το σενάριο εξελισσόταν έτσι όπως το ήθελαν στον Ολυμπιακό. Διπλό στις Σέρρες και γκολ από τον Ελ Κααμπί. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς έχει τελειώσει για τους Πειραιώτες τα τελευταία λεπτά έγιναν θρίλερ μετά το 2-1 από τον Ντε Μάρκο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τελικά τη νίκη με σκορ 2-1 σε ένα ματς που ήταν πολύ καλύτεροι και είχαν τον Ζέλσον σε συγκλονιστική κατάσταση. Ο Πορτογάλος έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εξαιρετική απόδοση έπιασε και ο Νασιμέντο. Πολύ σημαντικό ότι ο Ελ Κααμπί σκόραρε δύο φορές και παίρνει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Έξι αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Πανσερραϊκού σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λεβερκούζεν. Ο Μεντιλίμπαρ έπαιξε με χαφ τους Σιπιόνι, Νασιμέντο και τον Λουίς στο ένα άκρο της επίθεσης, ενώ ο Ζέλσον παρέμεινε στην αρχική ενδεκάδα και σε αυτή την αναμέτρηση έχοντας στην κορυφή τον Ελ Κααμπί. Από την πλευρά του ο Σαραγόσα όπως αναμενόταν παρέταξε την ομάδα των Σερρών με τριάδα στην άμυνα έχοντας τον Γεωργιάδη στη δεξιά πλευρά και τον Τσαούση στην αριστερή, ενώ Ίβαν και Τεϊσέιρα έπαιξαν μαζί στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ ζωηρός στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στα 35 δευτερόλεπτά ο Ελ Κααμπί είδε τον Τιναλίνι να αποκρούει το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Πανσερραϊκό. Το ματς παιζόταν στην περιοχή των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να αμυνθούν μαζικά και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους. Από το 25’ και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε αρκετά την πίεση του και αύξησε τις εντάσεις του στο παιχνίδι. Ο Ζέλσον ήταν αυτός που τραβούσε τον Ολυμπιακό. Πολλές ατομικές ενέργειες από τον Πορτογάλο για να διασπάσει την άμυνα των Σερρών, ενώ από κοντά ακολουθούσε και ο Νασιμέντο. Ευκαιρίες δημιούργησε ο Ολυμπιακός και μάλιστα αρκετές, αλλά του έλειπε κάτι στην τελική προσπάθεια, στην εκτέλεση για να σκοράρει. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ροντινέι και ο Μουζακίτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της και πίεζε για να σκοράρει. Ο Ζέλσον είχε πάρει την ομάδα στις πλάτες του και την κουβαλούσε φτιάχνοντας τα πάντα στην επίθεση. Ο Πορτογάλος με τον Νασιμέντο να τον ακολουθεί σε απόδοση ήταν αυτοί που έκαναν τα πάντα για την ομάδα του Πειραιά. Στο 61’, ωστόσο ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ελ Κααμπί με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός επέστρεψε στα γκολ και το χάρηκε με τη ψυχή του, ενώ στο 70’ ο Ζέλσον του πέρασε μαγική πάσα για να σκοράρει και για δεύτερη φορά ο Μαροκινός και ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο να τελειώσει το ματς.

Κάπως έτσι φάνηκε και ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του έβγαλε από το ματς τον Ζέλσον στο 75’ για να πάρει ανάσες, αφού έκανε τρομερό παιχνίδι. Μόλις βγήκε ο Πορτογάλος από το ματς και ο Ολυμπιακός έπαιξε με δύο επιθετικούς ο Πανσερραϊκός βρήκε και τα πρώτα του σουτ. Μάλιστα κατάφερε να μειώσει στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης και να μπει στο παιχνίδι μετατρέποντας σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Δεν άλλαξε κάτι, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και κέρδισε και τον Ελ Κααμπί με τα δύο γκολ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Τιναλίνι, Φέλτες (46’ Μπρουκς), Γκελασβίλι, Ντε Μάρκο, Γεωργιάδης, Τσαούσης, Ομεονγκά, Μπεν Σαλάμ (39’ Δοϊρανλής), Ριέρα (66’ Σοφιανός), Ίβαν (46’ Καρασαλίδης), Τεϊσέιρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Κοστίνια (46’ Ροντινέι), Ρέτσος (80’ Μπιανκόν), Πιρόλα, Ονιεμαέτσι – Σιπιόνι (46’ Μουζακίτης), Νασιμέντο – Αντρέ Λουίς, Τσικίνιο (75’ Γιαζίτσι), Ζέλσον (75’ Ταρέμι)– Ελ Κααμπί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/02

ΟΦΗ – ΑΕΛ 3-0
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0
Κηφισιά – Λεβαδειακός 1-0

Κυριακή 01/03

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-2
17:30 Βόλος – ΑΕΚ
19:00 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
20:00 Παναθηναϊκός – Άρης

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 1    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                   23   42-11  53

 2    Α.Ε.Κ.                              22   41-13  52
 3    Π.Α.Ο.Κ.                          21   42-14  47
 4    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ                  23   49-30  39 
 5    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ               21  31-22   36 
 6    ΑΡΗΣ                               22  19-22   28 
 7     Ο.Φ.Η.                            22  30-37   28 
 8    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.              23  24-27   27 
 9    ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ                     22  21-32   26
 10   ΚΗΦΙΣΙΑ                         22  28-33   27
 11   ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ               23  22-37   21
 12   ΑΕΛ NOVIBET                  23  21-37   21
 13  ASTERAS AKTOR               22  20-35  16
 14  ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ                  23  15-55  12   


*Εκκρεμούν τα εξ αναβολής παιχνίδια Παναθηναϊκός – ΟΦΗ, Κηφισιά – ΠΑΟΚ