Σταθμό απολύμανσης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων τοποθετεί η Περιφέρεια της Πελοποννήσου στο Σπαθοβούνι της Κορινθίας.
Ήδη, για τον σταθμό αυτό, αποφάσισε και η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, απέναντι σε μία ασθένεια που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Με τη νέα αυτή παρέμβαση, ο αριθμός των σταθμών που λειτουργούν στην Περιφέρεια, φτάνει, πλέον, τους τέσσερις. Μέχρι στιγμής, η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, έχει μείνει καθαρή απ’ την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Έχουν ήδη παρθεί διάφορα μέτρα πρόληψης, ενώ, γίνονται έλεγχοι και θα συνεχίσουν να γίνονται. Οι σταθμοί απολύμανσης, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες πύλες εισόδου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.