Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025

Κύπελλο Ελλάδας: Συντριβή του ΠΑΟΚ στη Λειβαδιά - Νίκες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase και η βαθμολογία

 EUROKINISSI  

Το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου πραγματοποίηθηκε η πρώτη αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Η ανανεωμένη διοργάνωση ξεκίνησε με μία μεγάλη έκπληξη, αφού ο Λεβαδειακός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 4-1 , με τους.Θεσσαλονικείς να παρουσιάζονται αγνώριστοι στη Βοιωτία  Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε μόλις στο 12′ με αυτογκόλ του Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ

ισοφάρισε στο 30′ με πέναλτι του Τσάλοφ, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Βήχου στο 40′. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εφιαλτικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, με τον Λεβαδειακό να βρίσκει δύο γρήγορα γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Πεντρόζο έκανε το 3-1 στο 51′ και ο Μανθάτης διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 53′, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μην καταφέρνει καν να περιορίσει την έκταση της ήττας του.  Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε πίσω στη μάχη για την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κάτρης, Βήχος, Μπάλτζι (46′ Σιμελίδης), Μανθάτης, Πεδρόσο, Φίλων (58′ Παλάσιος), Τσιμπόλα (81′ Λιάγκας), Τσιβελεκίδης, Βέρμπιτς (46′ Κωστή), Γκούμας (46′ Κοκάι)
ΠΑΟΚ: Γκουγκεσασβίλι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ (66′ Μπάμπα), Μπιάνκο (66′ Μεϊτέ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς (55′ Πέλκας), Μπέρδος (55′ Μύθου), Τσάλοφ (55′ Τάισον)

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο κόντρα σε Αιγάλεω και Athens Kallithea, 

 Την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν για τις εντός συνόρων υποχρεώσεις του πήρε ο Παναθηναϊκός. με τον Σίριλ Ντέσερς να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε κόντρα σε μία ομάδα που αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία. Είχε, φυσικά, τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ και λίγο έλειψε να πληρώσει πάλι την αδυναμία του να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν την ισοφάριση στο 54′. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με υπηρεσιακό προπονητή μετά την απομάκρυνση του Ρουί Βιτορία από τον πάγκο. Στο πράσινο τιμόνι βρέθηκε ο προπονητής της Κ19, Δημήτρης Κοροπούλης.Πλέον οι πράσινοι στρέφουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κοροπούλης): Λαφόν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Σιώπης, Μπρέγκου (68’ Μπόκος), Τετέ (68’ Μπακασέτας), Ταμπόρδα (58’ Τσέριν), Ζαρουρί (78’ Τζούριτσιτς), Ντέσερς (78’ Πάντοβιτς).
ATHENS KALLITHEA (Κώστας Μπράτσος): Κρέσπι, Ματίγιεβιτς, Πανάγου, Πασαλίδης, Παυλάκης, Κριμιτζάς (78’ Ζωγραφάκης), Μαυρίας (46’ Σαρδέλης), Γρίβας (46’ Ορμενάι), Γκολφίνος, Σαταριάνο (64’ Μεταξάς), Καστίγιο.

Νικηφόρα ήταν και η πρεμιέρα του Άρη, ο οποίος άλωσε το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0, χάρη σε γκολ του Μορόν στις καθυστερήσεις.

Ατρόμητος και ΟΦΗ δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Σύρο και την Καβάλα, ενώ Κηφισιά και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Τέλος, σπουδαίο αποτέλεσμα πήρε η Μαρκό. Η νεοφώτιστη στη Super League 2 αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εντός έδρας με την ΑΕΛ.

Η 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Ολυμπιακού – Ηρακλή.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη League Phase του Κυπέλλου

Ηλιούπολη – Βόλος 1-3
Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-1
Παναιτωλικός – Άρης 0-1
Αιγάλεω – ΑΕΚ 0-1
ΟΦΗ – Καβάλα 3-0
Ατρόμητος – Ελλάς Σύρου 4-2
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4-1
Μαρκό – ΑΕΛ Novibet 2-2
Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1-0

Η βαθμολογία της League Phase

Λεβαδειακός 3
ΟΦΗ 3
Ατρόμητος 3
Βόλος 3
Παναθηναϊκός 3
ΑΕΚ 3
Άρης 3
ΑΕΛ Novibet 1
Μαρκό 1
Aστέρας AKTOR 1
Κηφισιά 1
Ηρακλής 0
Ολυμπιακός 0
Αιγάλεω 0
Athens Kallithea 0
Παναιτωλικός 0
Ελλάς Σύρου 0
Ηλιούπολη 0
ΠΑΟΚ 0
Καβάλα 0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025

15:00  Καβάλα – Κηφισιά (Γηπ. Δόξας Δράμας)
20:00  Άρης – Μαρκό (Γηπ. “Κλεάνθης Βικελίδης”)

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025

15:00  Βόλος – Ατρόμητος (Πανθεσσαλικό Στάδιο)
15:00  Ελλάς Σύρου – Αιγάλεω (Δημοτικό Στάδιο Ερμούπολης)
15:00  Π.Ο.Τ. Ηρακλής – Ηλιούπολη (Καυτανζόγλειο Στάδιο)
15:00  Athens Kallithea – ΟΦΗ (Δημ. Στ. Καλλιθέας “Γρ. Λαμπράκης”)
17:00  Αστέρας Τρίπολης AKTOR – Ολυμπιακός (Γηπ. Αστέρα Τρίπολης “Θ. Κολοκοτρώνης”)
19:00  ΑΕΛ Novibet – Λεβαδειακός (AEL FC Arena)
19:00  ΑΕΚ – Παναιτωλικός (OPAP Arena)

Τι ισχύει από φέτος στο Κύπελλο Ελλάδας

Με νέα μορφή διεξάγεται το Κύπελλο Ελλάδας φέτος, καθώς η πρώτη φάση του θα διεξαχθεί με League Phase στα πρότυπα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στον ενιαίο όμιλο θα δώσουν από τέσσερα παιχνίδια (δύο εντός και δύο εκτός) και στο τέλος των πέντε αγωνιστικών, οι οκτώ τέσσερις πρώτες θα προκριθούν κατευθείαν στα προημιτελικά, και οι υπόλοιπες από την 5η έως τη 12 θέση θα παίξουν μεταξύ τους (ο 5ος με τον 12ο, ο 6ος με τον 11ο, ο 7ος με τον 10ο και ο 8ος με τον 9ο) σε μονή αναμέτρηση για την πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες.