Χρυσές δουλειές κάνουν φέτος οι επιχειρηματίες της εστίασης καθώς λόγω του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, οι κρατήσεις έχουν πάρει «φωτιά».
Τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ειδικά μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, με τις τιμές να καλύπτουν μεγάλη γκάμα πελατών. Αυτά βέβαια, για όσους πρόλαβαν να κλείσουν εγκαίρως ένα τραπέζι. Γιατί υπάρχουν και πολλοί, που… περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, να ακυρωθεί μια κράτηση για να πάρουν σειρά.
Ενδεικτικά, στον Πειραιά, το εορταστικό μενού κοστίζει μέχρι 40 ευρώ το άτομο ενώ ένα αντίστοιχο τραπέζι στα Βόρεια Προάστια ξεκινάει από τα 60 ευρώ το άτομο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Όσο για εκείνους που επιλέξουν να αλλάξουν το χρόνο σε κάποια από τις μεγάλες πίστες, εκεί χρειάζεται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, η τιμή της απλής φιάλης στα μπουζούκια είναι από 180 μέχρι 230 ευρώ για τα 4 άτομα ενώ η τιμή για την αντίστοιχη premium είναι 260 με 330 ευρώ.
Σε ένα από τα πιο ακριβά σχήματα της Αθήνας, το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς κοστίζει τουλάχιστον 4.000 ευρώ για πρώτο τραπέζι πίστα, 8 ατόμων ενώ στην τέταρτη σειρά η τιμή φτάνει τα 1.000 ευρώ για ένα τραπέζι τεσσάρων ατόμων.
Σε άλλο σχήμα η ελάχιστη κατανάλωση τεσσάρων ατόμων είναι στα 700 ευρώ ενώ σε άλλη περίπτωση στον εξώστη το μπουκάλι κοστίζει από 170 μέχρι 240 ευρώ.
ην ίδια ώρα, μεγάλη είναι η πληρότητα στους τουριστικούς προορισμούς. Ειδικά στις ορεινές περιοχές, η πληρότητα αγγίζει το 95% σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.
Στα Τρίκαλα Κορινθίας, ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινάει από 100 ευρώ τη βραδιά και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 300 ευρώ αν πρόκειται για οικογενειακό δωμάτιο.
Οι τιμές, παρουσιάζουν αύξηση κατά 10% με 15% «λόγω του ενεργειακού κόστους που έχει αυξηθεί αλλά και της αύξησης των τιμών στα προϊόντα» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Νταφαλια.
Οι αυξημένες τιμές πάντως, είναι ένας από τους λόγους που το 76% των
Ελλήνων δε θα ταξιδέψει για τις γιορτές, σύμφωνα με έρευνα της Metron
Analysis.