Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Super League: «Μάχες» σε τρία… μέτωπα

  

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της πέμπτης αγωνιστικής στη Super League.

Τα βλέμματα στρέφονται κυρίως σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Πανθεσσαλικό, εκεί όπου κοντράρονται Άρης – Ολυμπιακός (20.00) και Βόλος – ΠΑΟΚ (17.00) αντίστοιχα, με την αγωνία να κορυφώνεται ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλουν οι σύλλογοι για να εξασφαλίσουν το θετικό αποτέλεσμα. 

Πέραν αυτών, στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί τον Αστέρα AKTOR (20.30) με τον Κλοντ Μακελελέ να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία των Αρκάδων.

ΑΡΗΣ - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μετά τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό (0-0) καλείται πλέον να δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό «πρόσωπο» και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να αναπτερώσει παράλληλα το ηθικό του ενόψει της ευρωπαϊκής του πρεμιέρας, την Πέμπτη (26/9, 22:00) στη Γαλλία κόντρα στη Λιόν για τη League Phase του Europa League.

Όπως ήταν αναμενόμενο Ρέτσος και Μασούρας δεν συμπεριλήφθηκαν στην ερυθρόλευκη αποστολή, στην οποία βρίσκονται οι: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Αποστολόπουλος, Ντόη, Στάμενιτς, Μάρτινς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Έσε, Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ.

Επιστροφή στις νίκες θέλει και ο Άρης, ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν έχει πανηγυρίσει μόλις ένα τρίποντο στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει στην κατηγορία. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης προέρχεται από την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) και την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη (3-2), ενώ στην τελευταία προπόνηση βρέθηκε και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Θεόδωρος Καρυπίδης, που έστειλε το δικό του μήνυμα προς παίκτες και προπονητή, ζητώντας τη νίκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν στην αποστολή τους τούς Ούγκο Μάγιο και Χουάνκαρ αλλά όχι τον Φαμπιάνο. Ο Άκης Μάντζιος θα έχει στη διάθεσή του τους Κουέστα, Σίντκλεφ, Ούγκο Μάγιο, Μοντόγια, Φρίντεκ, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Ζουλς, Μόντσου, Πάρντο, Μανού Γκαρσία, Σίστο, Σαβέριο, Ζαμόρα, Ντιαντί, Μορόν, Φετφατζίδης.

Βόλος - ΠΑΟΚ

Νωρίτερα (στις 17.00), θα ριχθούν στη μάχη ο Βόλος με τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (0-0), ισοβαθμεί με Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον, καλείται να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Πανθεσσαλικό, ώστε να πάρει παράλληλα και ψυχολογία για την πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στη League Phase του Europa League κόντρα στη Γαλατασαράι (25/9).

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο και προληπτικά έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει και στους Μπράντον Τόμας και Αντώνη Τσιφτσή, που συνέχισαν με θεραπεία κι ατομικό πρόγραμμα.

Όσο για τον Βόλο; Παρά τη νίκη στη δεύτερη αγωνιστική με 1-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, εν συνεχεία ο σύλλογος υπέστη δύο σερί ήττες κόντρα σε ΟΦΗ (1-3) και ΑΕΚ (2-0). Σήμερα θα επιδιώξει να μην… τριτώσει το κακό και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ντανιέλ Σούντγκρεν μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Βόλου, ενώ οι Λούκας Βιγιαφάνιες και Τάσος Τσοκάνης επιστρέφουν έπειτα από την απουσία τους στο ματς με την ΑΕΚ.

Παναιτωλικός – Αστέρας Aktor

Η αγωνιστική δράση στο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται στο Αγρίνιο, εκεί όπου ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί τον Αστέρα AKTOR. Οι δύο ομάδες αναζητούν το δεύτερο φετινό τους τρίποντο στην κατηγορία, που θα τους επιτρέψει να ανέβουν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

Στον Αστέρα AKTOR ο Κλοντ Μακελελέ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και φιλοδοξεί να ξεκινήσει με το «δεξί» την παρουσία του στον πάγκο. Ο Γάλλος τεχνικός των Αρκάδων έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, με τον Σον Γκος να επιστρέφει στην αποστολή, καθώς απουσίαζε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν.

Στην αντίπερα «όχθη», ο Γιάννης Πετράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Παντελάκη και Τσελίκοβιτς που πρόσφατα επέστρεψαν μετά τους τραυματισμούς τους, ενώ εκτός αποστολής στον Παναιτωλικό έμειναν επίσης ο ανέτοιμος Μιχάλης Μπακάκης και ο Πάλμα που συνεχίζει τη θεραπεία του.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Super League
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00: Βόλος – ΠΑΟΚ
20.00: Άρης – Ολυμπιακός
20.30: Παναιτωλικός – Αστέρας Aktor

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
16.30: Λεβαδειακός – ΟΦΗ
18.00: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
20.30: Ατρόμητος – Λαμία
21.00: Καλλιθέα - ΑΕΚ

Η βαθμολογία της Super League

1

ΑΕΚ

4

9-1

10

2

Ολυμπιακός

4

7-1

10

3

ΠΑΟΚ

4

7-3

10

4

ΟΦΗ

4

7-7

7

5

Άρης

4

5-5

5

6

Ατρόμητος

4

5-5

5

7

Παναθηναϊκός

4

3-3

5

8

Λαμία

4

2-4

5

9

Παναιτωλικός

4

3-3

4

10

Αστέρας Τρίπολης

4

3-4

4

11

Καλλιθέα

4

3-4

3

12

Βόλος

4

2-7

3

13

Λεβαδειακός

4

2-6

2

14

Πανσερραϊκός

4

4-9

1