Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ισθμός: Γκρεμίζουν τη γέφυρα μετά τις εκρήξεις από ανατροπή βυτιοφόρου

 Gefyra 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.



Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αργά τη νύχτα, το ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία ενώ η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διεξάγεται με εκτροπή από τον κόμβο του Λουτρακίου.

Το συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα παραμείνει κλειστό έως ότου ολοκληρωθεί η κατεδάφιση της γέφυρας και για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του αυτοκινητόδρομου αναζητούν τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση λόγω των αυριανών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια λύση που εξετάζεται είναι για αύριο, ανήμερα των Ευρωεκλογών, να δοθεί στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.


Τελικά λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Τροχαία ενημέρωσε πως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είχε αποκατασταθεί και ο αυτοκινητόδρομος είχε ανοίξει. Ωστόσο κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπής στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι -  παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία. 

Σε ότι αφορά την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.