Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Οι δεσμεύσεις του υφ. Εθν. Οικονομίας στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Ξυλοκάστρου

  

Εξαιρετικά σημαντική  ήταν η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Θάνου Πετραλιά στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Ο υπουργός συνοδευόμενος από τη βουλευτή Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου και θεσμικούς παράγοντες του νομού, συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία ο δήμαρχος μαζί με τον γ.γ. του δήμου και τους αντιδημάρχους του είχαν καλέσει και   επαγγελματίες της περιοχής, εκπροσώπους του συλλόγου ξενοδόχων και αγρότες.

Δεν είναι τυχαίο πως στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε “πως  η κυβέρνηση γνωρίζει  τα προβλήματα της περιοχής  αλλά αυτό που θα διερευνηθεί είναι να προχωρήσουμε με πιο άμεσα βήματα στην επίλυσή τους” και  ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος ευγενικά του επεσήμανε “γιατί πάντα το αποτέλεσμα μετράει”.

Και η αλήθεια είναι πως τώρα περισσότερο από ποτέ, το Ξυλόκαστρο αναζητά λύσεις και αποτέλεσμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  αφού τα μεγάλα του θέματά του είναι “ζωτικής σημασίας”.

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Πετραλιάς αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και των καταστροφών που έχει προκαλέσει σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, και εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει στους αρμοδίους φορείς  το αίτημα του δήμου για άμεση χρηματοδότηση που θα αφορά την  επούλωση των ζημιών αλλά και την προσωρινή θωράκιση της περιοχής στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας  δεσμεύτηκε να παρέμβει ο ίδιος  ώστε να ομαλοποιηθεί ο ρυθμός χρηματοδότησης του έργου στον οδικό άξονα Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

Μετά το πέρας των δηλώσεων προς τα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μοναδικό ζητούμενο την αναζήτηση λύσεων στα επιτακτικά προβλήματα της περιοχής

Δείτε το βίντεο του Γιώργου Ναστούλη


 

Τζ. Σουκ./ /jennysworld.gr