Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Σπάρτη, Τρίπολη , Ναύπλιο , Μυκήνες, Νεμέα υποδέχτικαν με συγκινηση την Ολυμπιακή Φλόγα. Ο Τάσος Μπακασέτας άναψε το βωμό στο Αρχαίο Θέατρο της Νεμέας.

 Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, φωτιά και κείμενο

Η  Πορεία της Ολυμπιακής φλόγας για το  Παρίσι.

ΣΠΑΡΤΗ

 

Με μεγαλοπρέπεια κι επιτυχία διήλθε σήμερα από τη Σπάρτη η Ολυμπιακή φλόγα. που μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι Κούρος, Τσουλόγιαννης και Κουλόγιαννης, καθώς και του Νεοκλή Κρητικού και του Μιχάλη Βακαλόπουλου, οι οποίοι προέταξαν με θέρμη και συνέπεια στην ΕΟΕ το αίτημα των Λακώνων να διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από τη Σπάρτη.

Η πρωτεύουσα της Λακωνίας έζησε συγκινητικές στιγμές, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό κι αισιόδοξο μήνυμα έστειλε η δυναμική παρουσία των μαθητών που «κόσμησαν» με την παρουσία τους την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

ΤΡΙΠΟΛΗ


Μηνύματα ειρήνης έστειλαν οι Αρκάδες με την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στην Τρίπολη. Η φλόγα έφτασε στην Αρκαδική πρωτεύουσα λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι και παρέμεινε για 45 λεπτά όσο χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις υποδοχής που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης. 

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/04/floga-Tripoli-768x576.jpg

Με την αφή της φλόγας σε βωμό κάτω από το αγέρωχο βλέμμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, και των εθνικών ύμνων της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλος και η εκπρόσωπος της επιτροπής διοργάνωσης κ. Μπρουέζ ευχαρίστησαν τους Αρκάδες για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασαν τη συγκίνησή τους. Λαμπαδηδρόμος ήταν ο διεθνούς φήμης εικαστικός Νίκος Φλώρος και ο αθλητής δισκοβολίας που έχει λάβει διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Νίκος Λυμπερόπουλος

ΝΑΥΠΛΙΟ

 


 Περισσότερα από 2000 άτομα υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό στο Ναύπλιο την Ολυμπιακή Φλόγα που μετέφερε η πρωταθλήτρια του στίβου Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου

 

ΜΥΚΗΝΕΣ

O Ολυμπιονίκης Γιώργος Χαλκίδης ανάβει το βωμό στην Πύλη των Λεόντων στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών

ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ


Το Αρχαίο Θέατρο της Νεμέας κατακλύστηκε από κόσμο για να χειροκροτήσει την Αρχηγό της Εθνικής ποδοσσφαίρου Τάσο Μπακασέτα που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα και άναψε το βωμό. 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, φωτιά και κείμενο

Μετά τις Μυκήνες και τη Νεμέα, η φλόγα των 33ων Ολυμπιακών αγώνων, ολοκληρώνει την διέλευση της από την Πελοπόννησο.