Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κόρινθο

 Μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κόρινθο 

Στις 25 Απριλίου 2024, η Oλυμπιακή Fλόγα θα είναι στην Κόρινθο. Η εκδήλωση υποδοχής θα γίνει στις 8 το βράδυ στον Φλοίσβο της Κορίνθου. Η φλόγα θα περάσει απ’ την Κόρινθο, μετά από 20 χρόνια. Συγχρόνως, η φλόγα, θα διανυκτερεύσει στην Κόρινθο, πριν βρεθεί στην Αθήνα και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για να παραδοθεί στους Γάλλους. Στην Κόρινθο, θα γίνει μία λιτή και επιβλητική, συνάμα, τελετή.

Ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο. Η φλόγα, θα αφιχθεί στην Κόρινθο, στις 7.15 το απόγευμα. Η διαδρομή θα ξεκινήσει απ΄ την οδό Πατρών, θα συνεχίσει στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντίστασης, με λαμπαδηδρόμους Κορίνθιους αθλητές. Θα καταλήξει στον Πήγασο, ΄που η αφή της φλόγας στο βωμό, είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης, με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Γαλλίας, αλλά και αυτού του Ολυμπιακού Ύμνου.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, με μουσικά δρώμενα, σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και το ” Καλογεροπούλειο Ίδρυμα ”. Θα συμμετέχουν και παιδιά απ’ τα σχολεία της περιοχής.