Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος – ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή και επιστροφή στις νίκες για τους Θεσσαλούς

https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/28/291446/main/bolos-ofi.jpg 

Το κίνητρο της επιβίωσης έκανε την διαφορά στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Βόλος επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 3-1 και πήρε βαθιά ανάσα την μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Οι Θεσσαλοί δεν είχαν κερδίσει στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν πτοήθηκαν από το γκολ που δέχθηκαν νωρίς στο ματς και με αντεπίθεση διαρκείας πήραν το σπουδαίο τρίποντο.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Κόντη στην δεύτερη παρουσία του στον πάγκο των «κυανέρυθρων». Στον

αντίποδα, οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο ενθουσιώδες ξεκίνημα του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του και με πολλά λάθη στην αμυντική λειτουργία επέστρεψαν με άδεια χέρια στην Κρήτη. 

Ο Μπακού έκανε στο 13’την σέντρα, ο Μύγας απομάκρυνε πάνω στον Νέιρα, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Λάρσον και ο Σουηδός με αριστερό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ (0-1).

Με πάσα εκτέλεσαν στο  31’ κόρνερ οι παίκτες του Βόλου από δεξιά,. Ο Ντε Καμπς έπιασε δυνατό σουτ, η μπάκα κόντραρε και στον Βούρο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

 Ο Ασεχνούν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στο 60’ και ο προωθημένος Σιέλης με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τον Βόλο (2-1).

Ο Μπερτόγλιο στο 70’ στα όρια της περιοχής απέφυγε το μαρκάρισμα του Βούρου και εκτέλεσε διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβακς - Άλχο, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας - Ντε Καμπς (65’ Λούνα), Τσοκάνης, Τρουιγιέ (46’ Μπερτόγλιο) - Κόμπα, Ασεχνούν (82’ Μωραΐτης), Γκαρσία.
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν - Λάρσον, Λουκάο, Βούρος, Αμπάντα – Μεγιάδο (73’ Αποστολάκης), Γκλάζερ (67’ Γκαγιέγος)- Μπακού, Νέιρα (λ. τ. 40’ Χιμένεθ), Ριέρα (67’Μοσκέρα)- Φελίπε (73’ Ισέκα).