Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Ανατολική Μάνη: ”Όχι” από το δημοτικό συμβούλιο σε πιθανή κατάργηση ή μετατροπή του Πρωτοδικείου Γυθείου

 Ανατολική Μάνη: ”Όχι” από το δημοτικό συμβούλιο σε πιθανή κατάργηση ή μετατροπή του Πρωτοδικείου Γυθείου 

To δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης, εξέδωσε – ομόφωνα – ψήφισμα που αφορά το θέμα του Πρωτοδικείου Γυθείου.

Το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του, σε πιθανή κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου ή σε μετατροπή του σε Περιφερειακή έδρα.

Ζητά να εξαιρεθεί το Πρωτοδικείο Γυθείου απ’ το σχεδιασμό αυτό, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών (Πρωτοδικείο, Εισαγγελία, Ειρηνοδικείο) στο Γύθειο.

Το ψήφισμα, τονίζει, ότι εάν συμβεί κάτι με το Πρωτοδικείου Γυθείου, τότε, θα υπάρξει πρόβλημα με την ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά με τα θέματα της άμεσης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.

Εάν οι υπηρεσίες μεταφερθούν στη Σπάρτη, τότε, όπως αναφέρει το ψήφισμα, θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργώντας αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες, λέει το σχετικό ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο, με το εν λόγω ψήφισμα, ζητά όπως ο κυβερνητικός σχεδιασμός, να εξαιρέσει το Πρωτοδικείο του Γυθείου και να μην μετατραπεί αυτό, σε Μεταβατικό ή Περιφερειακό.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρευρέθηκαν και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές.