Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Στον δρόμο προς τα ημιτελικά

Κύπελλο Ελλάδας: Στον δρόμο προς τα ημιτελικά

 Με δύο αγώνες συνεχίζονται τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, μετά τα παιχνίδια Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ  και ΟΦΗ - Παναιτωλικός , που έγιναν  την περασμένη εβδομάδα το πρώτο και χθες το δεύτερο. 

Άρης - Νίκη Βόλου (Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 18:00)
Και την προηγούμενη φορά που έπαιξαν στο Κύπελλο οι δύο ομάδες (2006), η Νίκη Βόλου ήταν ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας και ο Άρης της Super League. Ωστόσο σε μονό αγώνα στο Πανθεσσαλικό η Νίκη είχε προκριθεί με 2-0 στην παράταση (96' Παυλίδης, 102' Πιττάκας).


- Η Νίκη Βόλου έχει πανηγυρίσει, επίσης, προκρίσεις επί του Άρη το 1959 και το 1965, ενώ ο Άρης είχε επικρατήσει το 1955, το 1961 και το 1982.
- Η Νίκη Βόλου, μοναδική εκπρόσωπος της Super League 2 στη φάση αυτή, έχει δύο παρουσίες στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά η τελευταία ήταν πριν από 59 χρόνια. Συγκεκριμένα είχε παίξει ημιτελικό το 1947 και το 1965.
- Με πιο πλούσια παρουσία στο θεσμό ο Άρης, μετράει 15 παρουσίες στα ημιτελικά, με τελευταία το 2020, αλλά και μοναδική μετά την τελευταία του συμμετοχή σε τελικό (2010). 

Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι και στη συνέχεια ο Άκης Μάντζιος έκανε γνωστή την αποστολή που αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Cuesta, Χουτεσιώτης, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Fran Velez, Darida, Verstraete, Manu Garcia, Doukoure, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός.

* Εκτός αποστολής έμειναν οι Jean Jules Mvondo (τραυματίας), Durasek (ανέτοιμος, καθώς προέρχεται από ίωση), Rose (για λόγους αποφόρτισης), Pardo, Rupp, Menendez, Matarrita, Moberg Karlsson, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Κυριαζής
Η αποστολή των Θεσσαλών για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Πέττας, Μπαχανάκ, ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα, Μιράντα και ο Μπουργάνης. Στην αποστολή ο Μιχάλης Γιαννίτσης που αποκτήθηκε χθες (23/1).

Η αποστολή: Γκαραβέλης, Κραβαρίτης, Τοπαλίδης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Γιαννίτσης, Να'α, Κυριακίδης, Κουτσιμπάνας, Λίταινας, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης, Βουκελάτος, Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο, Τζιώρας, Μπαλλάς.



Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 21:00)
Η κληρωτίδα δεν… προτιμά να «ζευγαρώνει» τις συγκεκριμένες αθηναϊκές ομάδες και έτσι είναι μόλις η τρίτη φορά που θα παίξουν στο Κύπελλο. Το 2016 ήταν και πάλι στα προημιτελικά και ο Ατρόμητος πέτυχε μεγάλη πρόκριση, αφού πήρε 0-0 στην Λεωφόρο και επικράτησε 1-0 στο Περιστέρι (65' Στόιτσεφ). Το 2021-22 ο Παναθηναϊκός σε μονό αγώνα πέρασε 1-0 από το Περιστέρι (39' Καρλίτος).
- Στο πρωτάθλημα ήδη έπαιξαν δύο φορές στη σεζόν. Τον Οκτώβριο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 στη Λεωφόρο, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-2, νικώντας τον Παναθηναϊκό ύστερα από επτά μεταξύ τους παιχνίδια.
- Το 2016 είναι και η τελευταία φορά, από τις πέντε συνολικά, που ο Ατρόμητος έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
- Οι «πράσινοι» μόλις μια φορά τα έξι τελευταία χρόνια έφτασαν στα ημιτελικά, το 2022, όταν πήραν και το Κύπελλο. Σε αυτό το διάστημα τρεις φορές η πορεία τους σταμάτησε στα προημιτελικά.

 Με τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα ανακοινώθηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού Ο Φατίχ Τερίμ συμπεριέλαβε στην αποστολή τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και συγκεκριμένα της Μπακασέτα και Ούγκο. Επιπλέον στη διάθεση του Τούρκου τεχνικού τέθηκε εκ νέου ο Φώτης Ιωαννίδης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Εκτός θα είναι οι Βέρμπιτς και Σπόραρ που αποχώρησαν από το ματς με τον Παναιτωλικό αλλά και οι Παλάσιος, Τσέριν, Γερεμέγεφ, Χουάνκαρ που συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα:

Αναλυτικά η αποστολή: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Κυριόπουλος, Ακαϊντίν. 

Με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου στο Μαζαράκη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Σάσα Ίλιτς, ανακοίνωσε την αποστολή που θα είναι διαθέσιμη για το ματς. Εκτός αποστολής έμεινε ο Γιώργος Τζαβέλλας (αποφόρτιση), ο Κυριάκος Κιβρακίδης (ταλαιπωρήθηκε από ίωση) και ο Πιέρ Κούντε (χτύπημα στον αστράγαλο από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ). Ο Γιώργος Τζοβάρας ακολούθησε μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια ατομικό πρόγραμμα.  Την αποστολή αποτελούν οι: Τσιντώτας, Μαρκετζάνι, Δήμος, Πομόνης, Ιμερέκοφ, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Καραμάνης, Γκονθάλεθ, Κούεν, Βρακάς, Ρομπάιγ, Γιουμπιτάνα, Ντιρκς, Βέργος, Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Τριμμάτης.