Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Super League 2: Αυτοί είναι οι βαθμοί των πλέι οφ και πλέι άουτ

Μεγάλες μάχες προμηνύονται  σε πλέι οφ και πλέι άουτ  στη Super League 2, με βάση την βαθμολογία στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου

Η ιδιαιτερότητα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2, όπου μετά το πέρας της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν πλέι οφ για την άνοδο και πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία, δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε.

Θυμίζουμε πως και στον πρώτο και στον δεύτερο όμιλο, οι πέντε πρώτη της κανονικής σεζόν θα μπουν στα πλέι οφ για να δώσουν οκτώ επιπλέον αγώνες, έχοντας στο ενεργητικό τους, τους μισούς βαθμούς σε σχέση με αυτούς που συγκέντρωσαν με το πέρας της κανονικής περιόδου. Αν οι βαθμοί είναι μονοί, η στρογγυλοποίηση θα γίνει προς τα πάνω.

Όσο για τα πλέι άουτ, θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 6-11 και οι τρεις τελευταίες έπειτα από δέκα επιπλέον αγωνιστικές, θα υποβιβαστούν, ακολουθώντας την 12η,που πέφτει κατευθείαν στην Γ’ Εθνική, δίχως να συμμετάσχει στα πλέι άουτ.

 Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο πρώτος από τον δεύτερο στους δύο ομίλους των πλέι οφ απέχουν έναν βαθμό στον βορρά, ενώ στον νότο ισοβαθμούν Καλλιθέα και Χανιά, ενώ ο έκτος από τον ενδέκατο στον βόρειο όμιλο για τα πλέι άουτ απέχουν μόνο τρεις βαθμούς ! Αν δεν αλλάξουν κατά πολύ τα δεδομένα στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν πιθανότατα αμφίρροπα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα πλέι οφ και πλέι άουτ στην δεύτερη κατηγορία.

Η βαθμολογία των πλέι οφ και πλέι άουτ αν άρχιζε τώρα η σχετική διαδικασία:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Πλέι οφ
1. ΑΕΛ 14
2. Λεβαδειακός 13
3. Μακεδονικός 10
4. Νίκη Βόλου 9
5. Ηρακλής 8

Πλέι άουτ
6. Αναγέννηση Καρδίτσας 8
7. ΑΕΚ Β’ 8
8. Κοζάνη 8
9. ΠΑΟΚ Β’ 8
10 Αιολικός 7
11. Καμπανιακός 5

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Πλέι οφ
1. Athens Kallithea 12
2. Χανιά 12
3. Διαγόρας Ρόδου 11
4. Ηλιούπολη 10
5. Καλαμάτα 10

Πλέι άουτ
6. Ιωνικός 10
7. Γιούχτας 7
8. Ολυμπιακός Β’ 6
9. Αιγάλεω 6
10. Παναθηναϊκός Β’ 5
11. Τηλυκράτης 4