Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο Τελ Α Βιβ ο Μπάιντεν - Ώρα μηδέν για τη Γάζα

Στο Τελ Αβίβ έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιτεν στη σκιά της πολύνεκρης επίθεσης σε νοσοκομείο της Γάζας. Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νάφταλι Μπένετ, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει συνάντηση με τον ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

 
Το πιο ριψοκίνδυνο ταξίδι στη θητεία του πραγματοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι  παλαιστινιακές αρχές αποδίδουν στους Ισραηλινούς, ενώ από την μεριά του το Ισραήλ κάνει λόγο για επίθεση στο νοσοκομείο από την Ισλαμική Τζιχάντ, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και αποδείξεις μέσω βίντεο για τους ισχυρισμούς του. 

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και οι

τραυματίες μετά από την επίθεση στο κέντρο της Γάζας και στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί. Το νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε το βράδυ της Τρίτης (17.10.2023). Εκτός από τους ασθενείς, στο νοσοκομείο βρίσκονταν και οικογένειες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο…

Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το πρωτοφανές αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χθες βομβαρδίστηκε ένα νοσοκομείο με αποτέλεσμα πάνω από 500 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «βάρβαροι τρομοκράτες» στη Γάζα βομβάρδισαν το νοσοκομείο al-Alhi και ότι δεν ευθύνεται ο στρατός του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός είπε, αρχικά, ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η έκρηξη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Χαμάς. Αργότερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι η λανθασμένη εκτόξευση έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ.