Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Παναθηναϊκός- Πανσερραϊκός 5-0: Ξέσπασμα στη “Λεωφόρο”

 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε την πιο… γεμάτη φετινή εμφάνισή της, διέλυσε τον Πανσερραϊκό με το εμφατικό 5-0 και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι “πράσινοι” μπήκαν στο ματς… φουριόζοι και προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Πέρεθ έβγαλε μία τρομερή μπαλιά στον Σπόραρ, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε με τη μία, νικώντας τον Χόβαν. Στο 8′ ο Άλεξιτς παραλίγο να ισοφαρίσει, αλλά ο Λοντίγκιν τον νίκησε σε τετ α τετ. Δύο λεπτά μετά ήρθε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Μετά από μία ενέργεια και ένα γύρισμα του Παλάσιος, η μπάλα κόντρα στον Δεληγιαννίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σέρβος επιθετικός έχασε δύο ευκαιρίες (15′, 28′) για να μειώσει. Στο 40′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, από ενέργεια του Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0, τελειώνοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Αμέσως μετά ο Ουεντραόγκο πήρε δεύτερη

κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι “πράσινοι” κέρδισαν νέο φάουλ αμέσως μετά, με τον Βέρμπιτς να έχει νέο δοκάρι.

Στο 57′ ο Παναθηναϊκός έβαλε κι άλλο γκολ, με τον Σπόραρ να γίνεται αυτή τη φορά δημιουργός με, τον Τσέριν να σκοράρει για το 4-0. Είκοσι λεπτά μετά ήρθε το πέμπτο τέρμα του “τριφυλλιού”. Μετά από ωραίο γύρισμα του Βαγιαννίδη, ο Παλάσιος έκανε την πάσα και στο δεύτερο δοκάρι ο Μαντσίνι από κοντά έκανε το 5-0.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς (46′ Βαγιαννίδης), Σχένκεφελντ (71′ Ζέκα), Αράο (46′ Γεντβάι), Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιλένα (26′ Τσέριν), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (59′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Σπόραρ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Δεληγιαννίδης (84′ Μπαίροβιτς), Μορέιρα, Στάικος (64′ Θυμιάνης), Ουεντραογκό, Πηλέας, Τόμας (63′ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (64′ Μασαρίποφ), Άλεξιτς (78′ Μούργος).