Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Blue Horizon: Πνιγμός η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη - Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστήBlue Horizon: Πνιγμός η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη - Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

 Αυτός είναι ο 36χρονος Αντώνης που σκοτώθηκε αφού τον πέταξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή στο σώμα του 36χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο χθες στον Πειραιά όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horison απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα.  Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό ενώ εντόπισε και εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου. Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα και ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί. 

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκινάει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού με το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του Blue Horizon.

Νωρίτερα ο κ.Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real FM ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρχαν άνθρωποι του λιμενικού στο σημείο την ώρα του συμβάντος και γιατί δεν παρενέβησαν ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «υπήρχε άνθρωπος του λιμενικού και εφόσον εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η επιβίβαση αυτό που έκανε ήταν να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Δεν είχε στραμμένα τα μάτια του στο πλοίο. Άκουσε τη φασαρία, αμέσως πήγε προς το σημείο, προσπάθησε να δει και να καταλάβει τι έγινε και με τη συνδρομή του καβοδέτη ανέσυραν τον άνθρωπο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ»

.Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το πλοίο απέπλευσε κανονικά σαν μην συνέβη τίποτα ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «ο ύπαρχος και ο αξιωματικός θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει αμέσως τον καπετάνιο και να μη φύγει το πλοίο και να αναγκαστούμε να το καλέσουμε πίσω. Από το στιγμή που είχαν λυθεί οι κάβοι για λόγους ασφαλείας το πλοίο έπρεπε να αποπλεύσει. Αλλά από τη στιγμή που βγήκε από τη μπούκα έπρεπε να σταματήσει και να επιστρέψει κάτι που δεν έκανε».

Ο τραγικός και εξοργιστικός θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.Μάλιστα το κύμα αντιδράσεων που έχει προκληθεί έπειτα από την κυκλοφορία του βίντεο, με όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (5/9) έξω από το πλοίο, την ώρα που αναχωρούσε για την Κρήτη, δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τον έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ένα νέο βίντεο από την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon κάνει τον γύρο των social media και πραγματικά σφίγγεται το στομάχι.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι στιγμές που ενώ οι δυο άνδρες μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έχουν σπρώξει τον 36χρονο από τον καταπέλτη και έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή το πλοίο έχει αρχίσει να απομακρύνεται από το λιμάνι του Πειραιά για να αρχίσει το ταξίδι του σαν να μην έγινε τίποτα!

Θύμα είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr. Οργή και αγανάκτηση επικρατεί και στον τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος του πληρώματος.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, o 36χρονος, ο οποίος σπρώχτηκε μέλη του πληρώματος του Blue Horizon κι έπεσε στη θάλασσα του Πειραιά, είχε εισιτήριο για το πλοίο.

Βορίδης για Blue Horizon: Εγκληματική ενέργεια στον Πειραιά

«Είναι μια εγκληματική ενέργεια. Σε ποιο επίπεδο θα διωχθεί, αν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ο ποινικός χαρακτηρισμός είναι ζητήματα της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία τα ξέρει, αυτά, θα κάνει τη δουλειά της και το σωστό νομικό χαρακτηρισμό», ήταν η θέση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.