Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Μητσοτάκης για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό: «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

Μητσοτάκης για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό: «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

Από το Δημαρχείο Μεσσήνης και έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός.

 ptoxosMits_Samaras 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού είπε ότι βρίσκεται σήμερα στην Μεσσήνη για να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Νίκα για το έργο που έκανε στην Περιφέρεια και ταυτόχρονα γιατί θέλει να ενθαρρύνει τον Δημήτρη Πτωχό, έναν νέο πολιτικό, που όπως είπε θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν έχει κρύψει πως θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε τον χάρτη γαλάζιο, αυτό το κάναμε δύο φορές στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου», αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους που να συμμερίζονται το όραμά μας για το μέλλον και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε καλά». Εξάλλου, σημείωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική, όπως είναι και η Πελοπόννησος. Τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πολλά νέα επιχειρηματικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον».

«Πιστευω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» είπε επίσης ο πρωθυπουργός για το πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού και έκανε εκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του Παύλο Πτωχό ο οποίος έφυγε από τη ζωή των ώρα του καθήκοντος.

«Με τη βοήθεια όλων σας είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα θα είναι μπροστά μας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Μεσσηνία» είπε επίσης ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε τη συνεργασία που είχε με τον Δημήτρη Πτωχό κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά. «Συνδυάζει την τεχοκρατική επάρκεια με το γνήσιο πάθος» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε συγκινημένος για το γεγονός ότι ξεκινάει την πολιτική του διαδρομή από τον τόπο που επί 16 χρόνια βρισκόταν ως δήμαρχος Μεσσήνης ο πατέρας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

«Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα» είπε.

Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».