Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Ντινάμο Κιέβου – Άρης 2-1 (6-5 στα πέναλτι): Ήττα και δραματικός αποκλεισμός στα προκριματικά του Conference League

 

Ο Άρης ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντινάμο Κιέβου με 2-1 στον αγώνα ρεβάνς για τα προκριματικά του Conference League και τελικά αποκλείστηκε μετά από “θρίλερ” στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5.

Παρότι προηγήθηκε με τον Τσούρασεκ και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Άρης είδε την Ντινάμο Κιέβου να φθάνει στην ανατροπή με γκολ των Βολόσιν (45′) και Καραβάεφ (85′) και να στέλνει το ματς στην παράταση (μετά και το 1-0 του πρώτου αγώνα) και τα πέναλτι. Εκεί οι “κίτρινοι” αστόχησαν πρώτοι με τον Μενέντες, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το πέναλτι Παρις και το “θρίλερ” για την πρόκριση συνεχίστηκε μέχρι το χαμένο πέναλτι του Οντουμπάτζο, ο οποίος έγινε μοιραίος για την ομάδα του Τερζή. Ο Άρης αποκλείστηκε έτσι από τη συνέχεια του Conference League.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 ο Μπράζκο

1-1 ο Φαμπιάνο

2-1 ο Αντριγέβσκι

Ο Μπούστσαν απέκρουσε το πέναλτι του Μενέντες

3-1 ο Ντιαλό

Ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το πέναλτι του Πάρις

3-3 ο Φεράρι

4-3 ο Μπενίτο

4-4 ο Χριστοδουλόπουλος

5-4 ο Ντίατσουκ

5-5 ο Ζαμόρα

6-5 ο Ντούμπιντσακ

Άστοχος ο Οντουμπάτζο

Ντινάμο Κιέβου (Μιρτσέλα Λουτσέσκου): Μπούσχαν, Τίμτσικ, Ντίατσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ (72’ Καραμπάεφ), Σίντορτσουκ (72’ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72’ Αντριγιέφσκι), Γιαρμονλένκο (105’ Πάρις), Βολόσιν (81’ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βάνατ (105’ Μπενίτο).

Άρης (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (105’ Θαμόρα), Νταρίντα (75’ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (59’ Ρουπ), Πάλμα (82’ Ματαρίτα), Κάρλσον (59’ Μενέντες), Μορόν (82’ Χριστοδουλόπουλος).