Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός 2 - 0 : Με ζωγραφιά του Μπιέλ πρεμιέρα με το δεξί.

 Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός: Το γκολ του Μπιέλ για το 1-0 

Ο Ολυμπιακός αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2 - 0 στο άδειο λόγω τιμωρίας “Γ. Καραϊσκάκης” και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Υπέροχο γκολ από τον Ισπανό με πλασέ έξω από την περιοχή. Με δέκα παίκτες από το 4′ οι φιλοξενούμενοι, που έχασαν πέναλτι για να προηγηθούν με τον Άλεξιτς στο 53′.

Οι ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν από πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Πανσερραϊκός έμεινε με δέκα παίκτες,

εξαιτίας της αποβολής του Χάγεκ, για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Πεπ Μπιελ, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ. Στο 9′ ο Καρβάλιο άγγιξε το 1- 0, αφού βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η προσπάθεια του βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Χόβαν. Μέσα σε ένα δίλεπτο, οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν με τους Καμαρά και Μασούρα, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Στο 26′ ο Μασούρας άγγιξε το γκολ, με το πλασέ του να περνάει παράλληλα στην εστία χωρίς να καταλήξει στα δίχτυα. Οι Σερραίοι ξεμύτισαν και σε αντεπίθεση χτύπησαν με τον Στάικο, αλλά ο Πασχαλάκης μάζεψε σταθερά. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπιέλ πήρε την μπάλα στα δεξιά, σύγκλινε, έκανε το μακρινό σουτ με το αριστερό, αλλά ήταν αρκετά άστοχος.

Στο 53′ ο Πανσερραϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά, η οποία βρήκε στο χέρι του Καμαρά. Μετά από υπόδειξη του VAR καταλογίστηκε πέναλτι, με τον Άλεξιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 63′ ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Πανσερραϊκό μέσα στην περιοχή του. Ο Ροντινέι είδε τον Μπιέλ εκτός περιοχής. Ο Ισπανός κοντρόλαρε με το στήθος εκτέλεσε με το αριστερό και έκανε το 1- 0. Μέσα σε ένα διάστημα τριών λεπτών, στο 72′ και το 75′ οι Πειραιώτες απείλησαν με τους Καμαρά και Ελ Αραμπί, οι προσπάθειες των οποίων πέρασαν εκτός εστίας. Στο 81′ ήρθε η σειρά του Σκάρπα να δοκιμάσει τα πόδια του έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Ο Πανσερραϊκός στην προσπάθεια να ισοφαρίσει πήρε μέτρα στο γήπεδο αφήνοντας χώρους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει ωραία προσπάθεια κέρδισε πέναλτι από τον Πεταυράκη. Ο Ελ Αραμπί ήταν ψύχραιμος, διαμόρφωσε το 2 - 0 και επί της ουσίας τελείωσε το παιχνίδι. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντινέι σούταρε, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χόβαν.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Ραμόν (46′ Kίνι), Μαντί Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Καρβάλιο(46′ Ελ Κααμπί), Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Μασούρας (46′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Αραμπί.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας (76′ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Στάικος (76′ Ουεντραογκό), Μούργος, Χατζηστραβός (59 Αυλωνίτης), Άλεξιτς (59′ Γούλερι).