Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Μουντιάλ γυναικών, Αυστραλία - Αγγλία 1-3: Στον τελικό οι Λέαινες. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία θα παίξει την Κυριακή με την Ισπανία για τον τίτλο

 27550920_2 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία επικράτησε 3-1 της συνδιοργανώτριας Αυστραλίας μπροστά σε 75.000 κόσμο και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ Γυναικών 2023 ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (13:00). 

Η Έλα Τουν άνοιξε στο 36ο λεπτό τις αποστάσεις στο σκορ παγώνοντας τους 75.784 φιλάθλους που βρέθηκαν στο «stadium Australia» στο Σίδνεϊ,

αλλά η αρχηγός της Αυστραλίας Σαμ Κερ ισοφάρισε και αποκατέστησε την...τάξη με ένα εκπληκτικό σουτ από 25 μέτρα στο 64ο λεπτό.

 Όμως η άμυνα της Αυστραλίας απέτυχε να διώξει μια ψηλή μακριά μπάλα επτά λεπτά αργότερα, πριν η η Λόρεν Χεμπ στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Η Κερ έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση , αλλά η Αλέσια Ρούσο ήταν εκείνη, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3) , για να στείλει τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, ηττημένες στους ημιτελικούς στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, στον τελικό της Κυριακής. Η Αγγλία κέρδισε το τελευταίο Euro και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.