Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ














ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 24/7-30/7 2023









Ο Κατάλογος του Γκέρινγκ

Δευτέρα, 24/7 στις 23:00




Ντοκιμαντέρ  σε σκηνοθεσία Λώρενς Τεριώ (Γαλλία-Βέλγιο 2019). Για πάνω από μια δεκαετία ο Χέρμαν Γκέρινγκ, το νούμερο δύο στην ιεραρχία των Ναζί, συ­γκέντρωνε πάνω από 5.000 έργα τέχνης. Το έκανε από προσωπικό ενδιαφέρον για την τέχνη ή λειτουργούσε στην υπηρεσία του ναζιστικού καθεστώτος; Σε αυτό και σε πολλά άλλα σχετικά ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ, μέσα από αναφορές σε ένα εκτενές αρχειακό και φωτογραφικό υλικό.













Μια Ταινία, Μια Εποχή: Γλυκιά Ζωή

Τρίτη, 25/7 στις 23:00







Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Φεντερίκο Φελίνι σκηνοθέτησε τη «Γλυκιά Ζωή» το 1959. Στη Ρώμη της δεκαετίας του '50, ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι υποδύεται έναν διάσημο δημοσιογράφο, που περιφέρεται από πάρτι σε πάρτι και από γυναίκα σε γυναίκα. Η καυστική σάτιρα της υψηλής κοινωνίας της Ρώμης προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ενώ στην Ισπα­νία το έργο απαγορεύτηκε μέχρι το 1975. Παρόλα αυ­τά, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και αποτελεί τη διαση­μότερη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι.













Ζιλ και Τζιμ

Τετάρτη, 26/7 στις 24:00





Ταινία σε σκηνοθεσία του Φρανσουά Τριφό με τους Ζαν Μορό, Οσκαρ Βέρνερ, Ανρί Σερ (Γαλλία, 1962). Ο Ζιλ, ένας ντροπαλός συγγραφέας από την Αυστρία, και ο Γάλλος φίλος του Τζιμ, γνωρίζουν την Κατρίν, μια παρορμητική και απόλυτα ελεύθερη στο πνεύμα κοπέλα. Μοιραία, θα δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγω­νο, μποέμικο, αλλά και τραγικό ταυτόχρονα, με φόντο την περίοδο του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.









Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Παρίσι, Πρωτεύουσα του Κόσμου (3/6)

Πέμπτη, 27/7 στις 22:00







Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλι­τεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέ­μινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γί­νουν ήρωες.











Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 27/7 στις 23:00








Με αφορμή τη σύσταση του νέου υπουργείου Κοινω­νικής Συνοχής και Οικογένειας, η εκπομπή «Βουλής Βήμα» εστιάζει στις πολιτικές για το δημογραφικό σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στεγαστική πολιτι­κή της κυβέρνησης και τη στήριξη των νέων και των ειδικών κοινωνικών ομάδων, μέσω των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.










Αμαζόνιος: Ο Χαμένος Κόσμος (3/3)

Παρασκευή, 28/7 στις 21:00








Αγγλική σειρά ντοκιμαντέρ. Τα δάση του Αμαζονίου ανέκαθεν θεωρούνταν ως σκοτεινές, ανεξερεύνητες περιοχές, τόπος άγριας ζωής αφιλόξενης για τον άνθρωπο. Τα τελευταία, όμως, αρχαιολογικά ευρήματα ανατρέπουν αυτή την εικόνα και αποκαλύπτουν έναν αρχαίο, πολύπλοκο και μέχρι τώρα άγνωστο πολιτισμό του Αμαζονίου.










Ταχυδρομική Άμαξα

Παρασκευή, 28/7 στις 22:00








Μια ταινία σταθμός στην ιστορία του γουέστερν, σε σκηνοθεσία του Τζον Φορντ, με τους Τζον Γουέιν, Κλερ Τρέβορ, Τζον Καραντάιν, Τόμας Μίτσελ (ΗΠΑ 1939). Παρουσιάζει το ταξίδι μιας ταχυδρομικής άμαξας στην Άγρια Δύση, που μεταφέρει μεταξύ
άλλων έναν μέθυσο γιατρό, μια έγκυο γυναίκα και έναν διευθυντή τράπεζας, που το έσκασε με τα λεφτά των πελατών του. Όμως το ταξίδι αναστατώνεται, καθώς οι Ινδιάνοι είναι στο μονοπάτι του πολέμου.
Κέρδισε 2 Όσκαρ (Ανδρικού Β’ Ρόλου, Μουσικής).













Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 29/7 στις 18:00




Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 29/7 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.













Το Αρνάκι

Σάββατο, 29/7 στις 23:00




Τουρκική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κουτλού Αταμάν με τους Νεσρίν Καβαντζάντε, Μερτ Ταστάν, Καχίτ Γκοκ (2014). Στα βάθη της Ανατολίας, μια οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει την τελετή περιτομής του πε­ντάχρονου γιου της. Η παράδοση απαιτεί να σερβιριστεί αρνί για όλους τους καλεσμένους, το κόστος όμως θα αποδειχθεί δυσβάσταχτο.










Σούπα Μόντο

Κυριακή, 30/7 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Λικαρίον Γουαϊνάινα (Κένυα-Γερμανία, 2008). Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ται­νίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η με­γαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνά ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλω­μένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.