Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Κωνσταντοπούλου: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

https://nb.bbend.net/media/news/2023/07/08/1446365/figure/5927132.jpg

 Βολές για τη στάση της κυβέρνησης κατά την τριήμερη συζήτηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αρχικά τόνισε ότι η συζήτηση έγινε με τρόπο υποβαθμισμένο και αναντίστοιχο για τη σοβαρότητά της. «Η απουσία της κυβέρνησης αποτελεί δείγμα αλαζονείας. Ώρα να τελειώνουμε με τους αυτούς του παλαιοκομματισμούς. Ο κύριος Κικιλιας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου μίλησε σε μόλις 5 βουλευτές της ΝΔ. Αυτό δε συνάδει με τον όρκο που δώσαμε να υπηρετούμε το σύνταγμα, τη δημοκρατία, το λαό» είπε.

Υποστήριξε ότι τα ερωτήματα που έθεσε έμειναν αναπάντητα ή πήραν προσχηματική απάντηση, ενώ επισήμανε ότι σε όλες της ομιλίες των βουλευτών της κυβέρνησης διέκρινε επανάληψη συνθημάτων και εξαγγελιών.

H κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για δέκα λόγους, ωστόσο, ως θετικές εξαγγελίες χαρακτήρισε την ανάκτηση του δημοσίου ελέγχου ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ και τη μάχη για την ανάκτηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.