Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Οι εκλογές και η Βουλή της 21ης Μαΐου 2023 στο περιοδικό της Βουλής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι εκλογές και η Βουλή της 21ης  Μαΐου 2023 στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην  εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και της Βουλής που προέκυψε από αυτήν αναρτήθηκε στον ιστότοπο  του κοινοβουλίου το νέο, 63ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων "Επί του... περιστυλίου!".

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται, εκτός από τα αναλυτικά εκλογικά αποτελέσματα στην επικράτεια και ανά περιφέρεια:

. Ένα μεγάλο ανθολόγιο των άρθρων και των αναλύσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές. 

. Τα πλήρη βιογραφικά όλων των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και αποτέλεσαν την διάττουσα Βουλή της απλής αναλογικής. 

. Ένα αφιέρωμα στην μνήμη και την προσωπικότητα  του εκλιπόντος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Πάγκαλου. Στο αφιέρωμα επαναδημοσιεύεται και το τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε πριν τον θάνατό του στο περιοδικό της Βουλής τον Μάϊο του 2021 ο Θόδωρος Πάγκαλος με τίτλο "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" στο πλαίσιο αφιερώματος για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στο ίδιο τεύχος παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποιοτικά στοιχεία του ΕΧΙΤ POL που διεξήχθη την ημέρα των εκλογών έξω από τα εκλογικά τμήματα, αναλύσεις για τα κέρδη και τις ζημιές των κομμάτων ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και το πως υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών οι εφημερίδες στα πρωτοσελιδά τους.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης