Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Super League: Κρίνεται ο τίτλος

 Super League: Κρίνεται ο τίτλος 

Στις 21:00 θα διεξαχθεί η ένατη αγωνιστική των play off της Super League.

Η προτελευταία αγωνιστική των play off αναμένεται να καθορίσει τον πρωταθλητή της φετινής περιόδου, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε στα εκτός έδρας παιχνίδια τους με Ολυμπιακό και Άρη αντιστοίχως.

Ο Παναθηναϊκός κρατά την κατάσταση στα χέρια του, καθώς, εφόσον πάρει το τρίποντο στο άδειο λόγω της τιμωρίας των «ερυθρόλευκων» φαληρικό γήπεδο, θα διατηρήσει και το προβάδισμα της ισοβαθμίας, ακόμη κι αν η ΑΕΚ περάσει από το «Κλ. Βικελίδης». Η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να περιμένει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα νικήσει τον Ολυμπιακό, προκειμένου να ανέβει εκείνη στην πρώτη θέση και φυσικά να έχει την ευκαιρία να κάνει φιέστα στην τελευταία αγωνιστική, όταν θα υποδεχτεί τον Βόλο.  

Ο Ολυμπιακός, που μάχεται με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση, θα παίξει με τον Παναθηναϊκό για την τιμή του, καθώς το αποτέλεσμα του αγώνα δεν έχει σημασία για εκείνον. Εφόσον ο ΠΑΟΚ νικήσει στο Πανθεσσαλικό τον αδιάφορο Βόλο, τότε, ό,τι και να γίνει στο ντέρμπι των «αιωνίων», ο Ολυμπιακός θα θέλει την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα νίκη ή ισοπαλία για να βγει τρίτος. Και ο ΠΑΟΚ μόνο νίκη.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής των play off:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Ζοζέ Ανιγκό έχει κρατήσει ως τώρα τα χαρτιά του κρυφά, μιας και η καταπόνηση κάποιων παικτών τον κάνουν να έχει αρκετές σκέψεις για την ενδεκάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Πασχαλάκης και Γ. Ροντρίγκες δεν είναι διαθέσιμοι, όπως και το ότι ο Σέρχι Κανός μπήκε στην αποστολή. Από την άλλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έκανε γνωστά την Κυριακή (07/05) τα ονόματα των παικτών που θα βρεθούν στο Φάληρο. Αυτό συνέβη διότι… σχεδόν όλοι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, επομένως η κατάστασή τους επανεξετάζεται διαρκώς. Πάντως, οι περισσότεροι είτε ήταν ασυμπτωματικοί, είτε είχαν ήπια συμπτώματα.

Άρης - ΑΕΚ 

Ο Άρης δεν έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό κίνητρο και μάλιστα δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ροτέισον. Δεδομένα ο Πάλμα έμεινε εκτός αποστολής λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ ο Φαμπιάνο μπήκε… τελευταία στιγμή σε αυτήν. Ο Τόλης Τερζής πιθανότατα θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πάρει τόσο χρόνο φέτος, μιας και ο στόχος της 5ης θέσης έχει κατακτηθεί και μαθηματικά.Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα με όλους τους παίκτες της, πλην του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Άπαντες στην “ένωση” περιμένουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού για να προσπεράσουν και να… αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και με βάση το ρεπορτάζ οι παίκτες του έχουν ανακάμψει από την ίωση.

Βόλος - ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μπράτσος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σιέλη, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς και Μπαριέντος, όπως και τον τιμωρημένο Ντέλετιτς. Σε ότι αφορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, οι Ολιβέιρα, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο και Τάισον έμειναν στη συμπρωτεύουσα, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Μιχαηλίδης και Τζίμας.

*Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 21:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 34 αγωνιστικές)

1

 Παναθηναϊκός



46- 14

77

2

ΑΕΚ



63 -16

77

3

Ολυμπιακός



68 - 24

67

4

ΠΑΟΚ



55 - 31

64

5

Άρης



53 - 38

50

6

Βόλος



35 - 60

40