Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ηλεία: Εκδήλωση μνήμης για τον οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλαέτη

 Εκδήλωση μνήμης για τον οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλαέτη 

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 7.00 το απόγευμα, θα λάβει χώρα η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ηλείους επαναστάτες με επικεφαλής τον Οπλαρχηγό και Φιλικό Χ. Βιλαέτη, στον χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαντζοΐου του Δήμου Πύργου.

Για μία ακόμη χρονιά συνδιοργανωτές της εκδηλώσεως είναι ο Λαογραφικός όμιλος «Ηλείων Παράδοσις», η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων» και ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Λαντζοΐου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, αλλά και του Κτήματος Μπριντζίκη, που από την πρώτη στιγμή δίνουν το παρών στην εκδήλωση μνήμης.

Στον χώρο του Μνημείου της Μάχης (δίπλα στο Κτήμα Μπριντζίκη) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει αναφορά στην σημασία της μάχης και της προσωπικότητας των Ηλείων μαχητών που πρώτοι πολέμησαν τους Τουρκαλβανούς του Λάλα, με επικεφαλής τον Ηλείο Οπλαρχηγό Βιλαέτη, που τον Μάρτιο του 1821 είχε κηρύξει την Επανάσταση στον Πύργο. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και τοπικοί Σύλλογοι, όπως ο Αναβιωτικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».