Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η περιοδεία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Κορινθίας Χρίστου Δήμα στο Δερβένι και στα χωριά της Ευρωστίνης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ).

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, πίνακας και πλήθος

 Η χθεσινή ημέρα για τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιο Βουλευτή ΝΔ Κορινθίας Χρίστο Δήμα ήταν αφιερωμένη στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

 Στα πλαίσια της περιοδείας του ο κ. Δήμας επισκέφθηκε το Δερβένι και τα χωριά  Ελληνικό , Καλλιθέα, Στόμι, Λυγιά και Λυκοποριά για να συνομιλήσει με τους πολίτες για την ελληνική οικονομία, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, τα εθνικά θέματα και για διάφορα άλλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους. 

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, φωτισμός και πλήθοςΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και πλήθος

Στο Δερβένι ο κ. Δήμας μετά από συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάσιο Τσιώτο δήλωσε:  

"Σήμερα έχουμε σημαντικά νέα για το Δερβένι και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης!
Εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση 150.000€ για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό.
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
 
Ένα απαραίτητο έργο, το οποίο επιζητούσε για πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ευρύτερα.
 Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού, αφού το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη του Δερβενίου και στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
Υπενθυμίζεται, πως πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε το 1ο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι, με την έκταση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής να παραχωρείται από την ΓΑΙΟΣΕ, η οποία είχε την κυριότητα, στην ΕΡΓΟΣΕ. Έτσι άνοιξε ο δρόμος ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να μπορέσει να εκτελέσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και του Δήμου συνολικά.
Παράλληλα, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης και η κατασκευή νέας γέφυρας στην Συκιά.
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακας
 Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και τον Δήμαρχο Βλάση  Τσιώτο  για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για ένα έργο που αναμένεται να ωφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, την ασφαλή και ποιοτική διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα." 
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, πίνακας και πλήθοςΜπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, τόνισε πως:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε μια ακόμη χρηματοδότηση εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή της Ευρωστίνης. Η χρηματοδότηση με 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών μελέτης για την κατασκευή γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και φωτισμόςΜπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και πίνακας

Με την χρηματοδότηση αυτή γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού που τόσο ανάγκη έχει η πόλη του Δερβενίου, αφού πρόκειται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στην αναπτυξιακή προοπτική της πρωτεύουσας της Ευρωστίνης.
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακαςΜπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, πίνακας και φωτισμός
 
Η επιτυχημένη διεκδίκηση ενός ακόμη σημαντικού αιτήματος του Δήμου μας είχε την καθοριστική στήριξη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα, ο οποίος έχει υπάρξει διαχρονικά αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας.»
 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Ομιλία στην Αθήνα! Τετάρτη 10/5 18:30 ASSI BLUE PARK HOTEL Χρίστος Δήμας 거 δική σου δύναμη!"
 Σήμερα  Τετάρτη 10/5/23 στις 18:30, ο Χρίστος Δήμας θα μιλήσει σε συγκέντρωση ετεροδημοτών  στην Αθήνα στο RADISSON BLUE PARK HOTEL