Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Στον δρόμο για την Γ’ Εθνική: Ξεκίνησαν τα μπαράζ - Πρεμιέρα σε 5 και 6 όμιλο.

 Αρχίζουν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου ξεκινούν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Στο ειδικό πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες.

Από τους 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής  κατάταξης κάθε ομίλου. Το πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός + 1 ρεπό). Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Στον 6ο όμιλο και ενώ ο πρωταθλητής Κορινθίας , ΠΑΣ Κόρινθος  έχει ρεπό, η πρωταθλήτρια Αργολίδας Κορωνίς Κοιλάδας στο γήπεδο του Κρανιδίου, αντιμετωπίζει τον Ελλοπιακό  που κατέκτησε τον τίτλο στη Βοιωτία. Ο πρωταθλητής Εύβοιας ΑΟ Νέας Αρτάκης θα φιλοξενήσει τον Αίολο που κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρυτανία.  

Τέλος ο πρωταθλητής Φωκίδας Απόλλων Ευπαλίου θα κοντραριστεί εκτός έδρας με τον δευτεραθλητή του Πειραιά Περαμαϊκό.

Όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 17:00 της Κυριακής

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον 6ο όμιλο:

KYΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 17:00
Κορωνίς Κοιλάδας-Ελλοπιακός
Περαμαϊκός-Απόλλων Ευπαλίου
Νέα Αρτάκη-Αίολος
Ρεπό: ΠΑΣ Κόρινθος 

Στον 5ο Όμιλο ο ΑΣ Λεωνιδίου ξεκινάει τη δική του προσπάθεια στον 5ο όμιλο, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπου υποδέχεται  τον Παναιγιάλειο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κυνουρίας. Στη Λακωνία ο πρωταθλητής Αμυκλιακός , αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών. Στη  Ζάκυνθο  ο ΑΟ Λεβάντε αγωνίζεται με τον πρωταθλητή Ηλείας ΠΑΟ Βάρδας Τέλος ρεπό έχει ο Παλληξουριακός από την Κεφαλλονιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ου ομίλου στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή, 14/05):
ΑΣ Λεωνίδιο – Παναιγιάλειος
Αμυκλιακός – Εράνη Φιλιατρών
ΑΟ Λεβάντε – ΠΑΟ Βάρδας
Ρεπό: Παλληξουριακός