Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Εντείνονται οι περιοδείες – Πού θα βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί την Παρασκευή

 Εκλογές 2023: Εντείνονται οι περιοδείες – Πού θα βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί την Παρασκευή

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προεκλογικές περιοδείες των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή  επισκέπτεται τη Λέσβο και τη Ρόδο. Στις 12:30,  παρέστη και  μίλησε στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερα από 340 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Στην παρουσίαση μίλησαν για τους τομείς ευθύνης τους, κατά σειρά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Την παρουσίασε προλόγησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Συντόνισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Στις 19:00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Ρόδου.

Την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, στις 10:30 ο κ. Τσίπρας  περιόδευσε  στην κεντρική αγορά της Αλεξανδρούπολης και  απευθύνθηκε στους πολίτες. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19.30.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα βρέθηκε στην Ηλιούπολη, όπου συναντήθηκε με την εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία. Στις 19:00 θα μιλήσει στην Πάτρα (Διασταύρωση Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου), ενώ στις 23:15 θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη και τον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.

Στη Λαμία θα βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου πρόκειται στις 21:00 να προβεί σε ομιλία.

Ο γραμματέας και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα μεταβεί στην Καρδίτσα και το βράδυ, στις 20:30 θα παραχωρήσει ομιλία στη Λάρισα.