Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Super League Playouts: Θρίλερ για την παραμονή! / Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 0-1: Όσο ζει ελπίζει / Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: «Ολόχρυσο» διπλό με Σεμπά ./ ΟΦΗ – Λαμία 4-1: «Πάρτι» με… μαντινάδες!

 Super League Playouts: Θρίλερ για την παραμονή!

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική των Playouts της Super League και η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία έχει φουντώσει για τα καλά.

Ο ουραγός Λεβαδειακός που δεν είχε εκτός έδρας νίκη, επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Γιαννιώτας το γκολ στο 37ο λεπτό. Πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Αρκάδες από τον Σεπτέμβριο!

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να είχε δοκάρι στο 3’ με τον Κρέσπι, αλλά η

αλήθεια είναι πως ο Λεβαδειακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κρατούσε μπάλα, έβγαινε ωραία στην επίθεση με Γερεμέγεφ, Γιαννιώτα, Νίκα και Τσάπρα να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι.

Μάλιστα οι Βοιωτοί είχαν φάσεις για γκολ αλλά ο Τσιφτσής ήταν «ζεστός», ωστόσο νικήθηκε στο 37’ από τον Γιαννιώτα σε μια φάση όπου συνδυάστηκαν εξαιρετικά οι Νίκας, Γερεμέγεφ. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε αλλά ήταν ξεκάθαρο από το βίντεο πως δεν υπήρχε κανένα οφ σάιντ και το γκολ σωστά μέτρησε. Στην επανάληψη, με τις αλλαγές του Μάντζιου, ο Αστέρας έγινε πιο απειλητικός. Οι Σίτο, Τιλίκα έδωσαν πνοή στους Αρκάδες που απείλησαν αλλά το γκολ δεν ερχόταν, με τον Λεβαδειακό να είναι επικίνδυνος στην κόντρα να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να τελειώσει τον αγώνα. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής – Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες – Μουνάφο (84’ Ντεμιντένκο), Ιγκλέσιας – Γκαρντάφσκι (46’ Τιλίκα), Μπαρτόλο, Κρέσπι (56’ Σίτο) – Μπαράλες (56’ Κωστέας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ – Τσάπρας, Παζ (57’ Δούμτσιος), Λιάγκας, Βινίσιους, Παναγιώτου (57’ Βήχος) – Χάμοντ (46’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας – Γιαννιώτας (84’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (88’ Σακό).  

Χάρη στο πέναλτι-γκολ του Σεμπά στο 37' ο Ιωνικός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναιτωλικού με σκορ 0-1

Δεύτερη συνεχόμενη σπουδαία νίκη για τον Ιωνικό, ο οποίος μετά τον Αστέρα Τρίπολης στη Νίκαια πήρε τρίποντο και εκτός έδρας επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ του Παναιτωλικού.

Το 0-1 διαμορφώθηκε στο 37' από το πέναλτι του Σεμπά (και την κάκιστη αντίδραση του Ανέστη), με τους φιλοξενούμενους να βάζουν από κάτω τους τη Λαμία στη βαθμολογία, αφού νωρίτερα οι Φθιωτοί γνώριζαν τη συντριβή στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.   Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη στο α' μέρος και πήγε δίκαια προηγούμενη στα αποδυτήρια, αφού σε αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός ήταν ανύπαρκτος με 0 τελικές προσπάθειες! 

Η επανάληψη ήταν διαφορετική ιστορία, με τους γηπεδούχους να πιέζουν αφόρητα την εστία των Νικαιωτών, έχοντας και απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τους Κολοβό (δοκάρι), Καρέλη (σουτ άουτ) στην ίδια φάση στο 89', χωρίς όμως να καταφέρουν να αποφύγουν την τρίτη σερί ήττα στα πλέι άουτ.

Στον αντίποδα, ο Ιωνικός θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 60', όταν ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Μάντζη, Σεμπά και Ελευθεριάδη ο τελευταίος πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι του Ανέστη. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Λιάβας (42’ λ. τρ. Αποστολάκης) Λάρσον Μλάντεν Χατζηθεοδωρίδης (46’ Στάγιτς) – Μάρτενσον Ντίας (76’ Ξενιτίδης) Κολοβός – Σενγκέλια (46’ Χουάνπι) Μόρσεϊ (64’ Πέδρο) Καρέλης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας Τσιγκρίνσκι Ρομαό Βαλεριάνος - Σάκιτς Κάνιας – Μασάς (68’ Σόουζα) Φαντινγκά (33’ λ. τρ. Ελευθεριάδης) Σεμπά (90’ Γούλερι) – Μάντζης.

 Ο ΟΦΗ επικράτησε εύκολα με σκορ 4-1 της Λαμίας στην Κρήτη, αν και έχανε με 0-1 στο ξεκίνημα του αγώνα και οριστικοποίησε την παραμονή του στην κατηγορία. 

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν και στη συνέχεια… κατέρρευσαν παραμένοντας στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

 Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο παιχνίδι μετά από ένα «αναγνωριστικό» εικοσάλεπτο και κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία των κρητικών με τον Μαρτίνεζ, ο οποίος στο 21’ έπιασε ωραίο πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι και έκανε το 0-1.


Ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του, πίεσε την άμυνα της Λαμίας και μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Στο 42’ ο Ντίκο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνιά του Γκαραβέλη και ισοφάρισε, ενώ στο 45’ ο Μεγιάδο σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον Ντε Βινσέντι και κατέληξε στα δίχτυα με τον ΟΦΗ να προηγείται πλέον με 2-1.

Η συνέχεια ανήκε στον… Τοράλ, ο οποίος με δύο γκολ (78’ και 81’) «σφράγισε» τη νίκη για τους κρητικούς. Συγκεκριμένα την πρώτη φορά με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκαραβέλη και τη δεύτερη μετά από γύρισμα του Μεγιάδο, στόπαρε και σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι ο ΟΦΗ πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται και επικράτησε με το τελικό 4-1

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς- Διαμαντής, Πασαλίδης (85’ Γιοχού), Βούρος- Θοράρινσον, Ντιουσέ (67’ Τοράλ), Μεγιάδο, Λάρσον, Ντίκο (79’ Μοσκέρα) -Νέιρα (67’ Φελίπε), Μπάκιτς (79’ Περέα).

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος):Γκαραβέλης- Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμπάντα (63’ Σαραμαντάς) - Νούνιες, Τζανδάρης (63’ Τόσιτς) - Ντε Βινσέντι (63’ Μεντίνα), Καραμάνος (63’ Μπεχαράνο), Μαρτίνεζ -Βέργος (77’ Μανούσος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: