Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Για μια νέα αρχή ο Ολυμπιακός | Για την αντίδραση ο Παναθηναϊκός

  

Πράξη τρίτη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, με τους “ερυθρόλευκους” να… ανοίγουν νέο κεφάλαιο με τον Ανιγκό στον πάγκο τους κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ οι “πράσινοι” θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στον Άρη και ο Βόλος φιλοξενεί την ΑΕΚ, η οποία θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Βόλος υποδέχεται στις 18:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την πρωτοπόρο ΑΕΚ σε ένα ενδιαφέρον ματς. Η ομάδα της Μαγνησίας θέλει να… εξαργυρώσει το βαθμό που πήρε στη Λεωφόρο μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό, ενώ η “Ένωση” που προέρχεται από σπουδαίο “διπλό” στην Τούμπα και θέλει να συνεχίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 63 βαθμούς μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί αρκετές και σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα, τραυματίες είναι οι Σιντιμπέ (11 συμ/- γκολ) και Άμραμπατ (25 συμ/8 γκολ), ενώ ανέτοιμοι παραμένουν οι Μουκουντί (21 συμ/1 γκολ), Φαν Βέερτ (11 συμ/4 γκολ), και Μήτογλου (8 συμ/1 γκολ). Στην αποστολή των “κιτρινόμαυρων” επέστρεψε ο Φερνάντες (6 συμ/- γκολ). Από την άλλη μεριά, ο Κώστας Μπράτσος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Τσιρίνου και του δικαιολογημένα απόντα Αρούνα Σι (8 συμ/- γκολ), ο οποίος βρίσκεται στην Γαλλία καθώς γεννάει η γυναίκα του.

Η αποστολή του Βόλου: Κλέιμαν, Κότνικ, ‘Αλχο, Τάχατος, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Γκάγκι, Μεταξάς, Κάτσε, Μεσκίδα, Τσελεμπάκης, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Πιρές, Οζέγκοβιτς.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμαντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

Στη συνέχεια και στις 19:30 συγκεκριμένα, ο Άρης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, με τις δυο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για… διαφορετικούς σκοπούς. Οι “κίτρινοι” προέρχονται από τη μεγάλη ισοπαλία στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (2-2) με τον Ολυμπιακό και έχουν 41 βαθμούς, βρισκόμενοι στο +1 από τον έκτο Βόλο στη μεταξύ τους “μάχη” για την ευρωπαϊκή “έξοδο”. Οι “πράσινοι”… γκέλαραν στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με τη “λευκή ισοπαλία” κόντρα στο Βόλο και πλέον αναζητούν αντίδραση, προκειμένου να παραμείνουν ισόβαθμοι με την ΑΕΚ στην κορυφή της κατάταξης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τους Θεσσαλονικείς, ο Τόλης Τερζής δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ρουπ (4 συμ/1 γκολ) και Μάνου Γκαρθία (17 συμ/4 γκολ). Στον αντίποδα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός αποστολής τον Γιάννη Κώτσιρα (19 συμ/- γκολ), ο οποίος τραυματίστηκε στη γάμπα, ενώ στη διάθεσή του επέστρεψε ο Τιμοτέους Πούχατς (10 συμ/- γκολ), που ανάρρωσε πλήρως από την ίωση που τον ταλαιπώρησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα, Καμαρά, Λουίς Πάλμα, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Ενκουλού, Εμπακατά, Χριστοδουλόπουλος.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Σουρδής, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Η “αυλαία” της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League πέφτει στις 21:00 με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι “ερυθρόλευκοι” ανοίγουν… νέο κεφάλαιο, καθώς ο Μίτσελ παραιτήθηκε και χρέη προπονητή στο ματς με τον “Δικέφαλο του Βορρά” θα αναλάβει ο υπηρεσιακός τεχνικός, Ζοσέ Ανιγκό. Αμφότερες οι ομάδες αναζητούν το “τρίποντο”, που θα τις διατηρήσει κοντά στη “μάχη” του φετινού τίτλου του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες λοιπόν ήρθαν ισόπαλοι (2-2) με τον Άρη, ενώ οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ και ψάχνουν την αντίδραση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στον αγωνιστικό τομέα, για τον Ολυμπιακό επιστρέφει στη δράση ο Χάμες Ροντρίγκες (18 συμ/5 γκολ), ο Ουσεϊνού Μπα (14 συμ/- γκολ) και ο Παπέ Αμπού Σισέ (4 συμ/- γκολ). Στον αντίποδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί τις δυο απουσίες, αυτές του Κεντζιόρα (3 συμ/1 γκολ) και του Κούρτιτς (10 συμ/3 γκολ).

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μπα, Μπακαμπού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ροντινέι, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Νάρεϊ, Ρικάρντο, Ολιβέιρα, Μπράντον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League:

Τετάρτη 05 Απριλίου

18:00 Βόλος – ΑΕΚ
19:30 Άρης – Παναθηναϊκός
21:00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 

Η βαθμολογία:

1

ΑΕΚ

28

52 - 14

63

2

Παναθηναϊκός

28

38 - 12

63

3

Ολυμπιακός

28

58 - 16

60

4

ΠΑΟΚ

28

45 - 17

57

5

Άρης

28

41 - 28

41

6

Βόλος ΝΠΣ

28

31 - 41

40