Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Καιρός για δίαιτα. Τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε τα κιλά των εορτών;

 

της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου, αισθητικού, medlabnews.gr

Μετά από το φαγοπότι αρχίζει η μεγάλη προσπάθεια για την απώλεια των κιλών που πήραμε όλοι μας σχεδόν, ακόμη και οι πιο προσεχτικοί, αυτή την εορταστική περίοδο. Δεν είναι όμως καιρός για εξαντλητικές δίαιτες. Προσπαθήστε να χάσετε τα κιλά των εορτών, δηλαδή από 2-4 κιλά, με την ισορροπημένη δίαιτα διατροφή.

Καταναλώστε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα. Τροφές πλούσιες σε ίνες είναι τα φασόλια, τα φρέσκα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το σιτάρι, η βρώμη, το κριθάρι, η σίκαλη, το κεχρί, το καλαμπόκι και το καστανό ρύζι.

Περιορίστε τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Περιορίστε την επιτραπέζια ζάχαρη, τη σακχαρόζη, τη γλυκόζη, το μέλι, και τη σορβιτόλη. Τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα μακαρόνια, οι σοκολάτες, τα αρτοποιήματα, τα τσιπς, τα κούκις κλπ. Επίσης πολλά τρόφιμα όπως πίτες, μπισκότα, κέικ, παγωτά, αναψυκτικά, σοκολάτες, πουτίγκες, μαρμελάδες και ζελέ περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχαρόζης ή άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων. Τέλος καλό θα ήταν να απομακρύνετε τα γλυκά από τα σημεία που περνάτε συχνά στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας για να μην έχετε την επιθυμία να τα καταναλώνετε συνεχώς. ..................

read more