Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Στην Αθήνα το Άγιο Φως - Με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής

 fos-makk 

Στην Αθήνα  έφτασε στις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου με ειδική πτήση της AEGEAN το Άγιο Φως, λίγες ώρες μετά την τελετή για τη αφή του στα Ιεροσόλυμα.  

H πτήση, χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, αναχώρησε γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδος) νωρίτερα σήμερα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγάπης.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας έγινε δεκτή με τιμές, ενώ περίμενε πλήθος κόσμου.

Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής για την παραλαβή και μεταφορά του Αγίου Φωτός, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε: «Με αίσθημα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παρέλαβα το Άγιο και Ανέσπερο Φως από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ’, εκπροσωπώντας και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση. Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, είχαμε την υψηλή τιμή να παραστούμε στην Τελετή Αφής στον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να συμμετέχουμε στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, από όπου θα διανεμηθεί σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις ανά την Επικράτεια, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ας ευχηθούμε το Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί και να ενδυναμώνει την πίστη μας, καθώς και να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Είθε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλους σας».

«Το Άγιο Φως μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά τον Σταυρό ακολουθεί Ανάσταση και μετά τον θάνατο η ζωή» τόνισε στο μήνυμά του ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Ραφαήλ.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, όπου ήδη από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πιστοί. 

Παράλληλα με ειδικές πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε 16 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Στην τελετή παρέστη η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.