Τρίτη 10 Μαΐου 2022

UEFA: Τι αλλάζει σε Champions League, Europa League, Conference League από το 2024-2025

 UEFA: Τι αλλάζει σε Champions League, Europa League, Conference League από το 2024-2025 

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα ισχύουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη σεζόν 2024-2025.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η UEFA οι αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς μειώνονται σε 8 από 10 που ήταν μέχρι σήμερα. Οι ομάδες που θα λαμβάνουν μέρους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι 36 από 32 που είναι μέχρι σήμερα.

Οι επιπλέον θέσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα κατανεμηθούν ως εξής:

Μία θέση θα πάρει ο σύλλογος που τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην κατάταξη της UEFA.

Μία θέση θα δοθεί σε πρωταθλήτρια ομάδα επεκτείνοντας από τέσσερις σε πέντε τον αριθμό των συλλόγων που προκρίνονται από τον «δρόμο των πρωταθλητών»

Οι δύο τελευταίες θέσεις θα πάνε σε χώρες με την καλύτερη βαθμολογία της σεζόν. Οι χώρες αυτές θα μπορέσουν να βγάλουν μία επιπλέον ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός των θέσεων που δίνονται μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος. Αν αυτό γινόταν φέτος, τότε θα ήταν μία αγγλική και μία ολλανδική ομάδα.

Η φάση των ομίλων του Europa League θα περιλαμβάνει 36 ομάδες και καθεμία θα δίνει 8 αγώνες. Σχετικά με το νεοσύστατο Conference League, οι ομάδες θα είναι 36 στη φάση των ομίλων. Κάθε σύλλογος θα δίνει 6 αγώνες.

«Η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι όλοι οι αγώνες μέχρι τον τελικό θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα, υπογραμμίζοντας τη σημασία των Εθνικών πρωταθλημάτων. Η UEFA έδειξε ξεκάθαρα ότι σέβεται τις αξίες του αθλήματος και υπεραμύνεται των αρχών των διοργανώσεων ενεργώντας πάντα με αλληλεγγύη προς το ευρωπαϊκό μοντέλο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.