Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 25/10-31/10 2021


Σάζι –Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης

Δευτέρα, 25/10 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Στεφάν Ταλνώ (2018). Από το Βερολίνο ως το Ιράν, η ταλαντούχα μουσικός και τραγουδίστρια Πέτρα Ναχμάνοβα αναζητά τι είναι αυτό που συνδέει Ανατολή και Δύση, κάνοντας πάντα την ίδια ερώτηση: «Θα μου μάθετε ένα τραγούδι που μπορώ να πάρω μαζί μου;». Στην πλάτη της, η Πέτρα κουβαλάει ένα μυστηριώδες και μυθικό όργανο που ανοίγει πόρτες και καρδιές: το σάζι.

 





Τραγουδώντας την Ιστορία

Τρίτη, 26/10 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.










Η Προσεδάφιση στη Σελήνη (2/2)

Τετάρτη, 27/10 στις 23.00








20 Ιουλίου 1969: Ο Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Το ντοκιμα­ντέρ παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ιστορικής  αποστο­λής "Απόλλων 11", μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό και απόρρητες συνομιλίες, που μόλις πρόσφατα απαχαρα­κτηρίστηκαν.













Από την Πρώτη Γραμμή στην Πρώτη Σελίδα

Πέμπτη, 28/10 στις 09.00




Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Κωσταντίνου Γκιουλέκα με θέ­μα τον τρόπο που ο Τύπος κάλυψε την εποποιΐα του 1940.










Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ

Πέμπτη, 28/10 στις 21.30







Ταινία του Ροβήρου Μανθούλη με τους Θανάση Βέγγο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μίρκα Καλατζοπούλου (Ελλάδα, 1962). Δυο στενοί φίλοι, ο Ανέστης κι ο Παναγής, προ­σπαθούν να επιβιώσουν στα χρόνια της Κατοχής. Οι δρό­μοι τους θα χωρίσουν κι όταν θα ξανασυναντηθούν, χρό­νια αργότερα, θα έχουν πολλά να πουν.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 28/10 στις 23.00








Συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ευρωπαϊκών υποθέσεων. Στο επίκεντρο η επίσκεψη Μέρ­κελ στην Αθήνα και τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευ­ρωπαϊκού Συμβουλίου, για ενεργειακή κρίση, περιβάλλον, μετανάστευση και κράτος δικαίου στην Πολωνία.










Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων

Παρασκευή, 29/10 στις 22:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Σίλβα Κοσίνα (1965). Η Ιουλιέτα, μια μεσόκοπη κυρία του καλού ιταλι­κού κόσμου, την οποία απατά ο σύζυγός της, μάχεται με τα φαντάσματα των νεανικών της αναμνήσεων, αλλά και με αληθινά πνεύματα, που την έχουν στοιχειώσει, οδηγώ­ντας την σε κρίση ταυτότητας.










Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 30/10 στις 17:00





Αφιερωμένη στην 28η Οκτωβρίου 1940 είναι η εκπομπή «Ημερολόγια Ιστορίας» με τον Γιώργο Γαβαλά. Μεταξύ άλλων παρουσιάζει σχετικά άγνωστες πτυχές των πρώτων ημερών του πολέμου, τις δραματικές στιγμές της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου, ένα σπάνιο ντοκουμέντο των δηλώ­σεων του Βασιλιά, καθώς το φανταράκι του πολέμου, που έγραψε τους στίχους για το επικό «Κορόιδο Μουσολίνι».












Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 30/10 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.









Dogman

Σάββατο, 30/10 στις 23:00








Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόνε με τους: Μαρτσέλο Φόντε, Εντουάρντο Πέσε, Άνταμο Ντιο­νίζι (2018). Ο Μαρτσέλο είναι ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού φροντίδας σκύλων, αλλά παράλληλα διακινεί και ναρκω­τικά. Προσπαθεί να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, όμως η σχέση του με έναν ασταθή και βίαιο πρώην πυγμάχο θα του δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.








Η Πολεμίστρια

Κυριακή, 31/10 στις 17:30

 

 

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Γιόχαν Τίμερς (Ολλανδία, 2018). Μετά το σκληρό διαζύγιο των γονιών της, η πεισματάρα Μπο μετακομίζει, μαζί με την μητέρα και τον αδελφό της, σ’ ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονοπούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing όπου αθλείται.

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.