Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Παναγιά μου!... «Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι. Μητέρα Του Θεού φύλαξόν μας υπό την σκέπη Σου...»

  

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU7Tihui8WfLpWPOa0937ifNP8Sz_Kna8ZtGhsZ1cLCjDxa2Vwm3D-GUqD8eLryQ6SExrVhpoZ65v2nU2gi_l0c3DStigHR1pdGMALTU8vW8GWeZL_vK-p7WsRrHtUFqBYz0B5lalsBnk1/s320/fonilogo.jpg

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ φ. 1707

Το όνομά Της στα χείλη όλων, η εικόνα Της παντού γύρω μας και οι καρδιές μας αγριεμένες από την σκληρή καθημερινότητα, αναζητούν την γλύκα και την στοργή Της. «Διάσωσον από κινδύνων τους δούλους σου Θεοτόκε, ότι πάντες μετά Θεόν εις σε καταφεύγομεν, ως άρρηκτον τείχος και προστασίαν». Μάνα, Γλυκομάνα, παρηγοριά και δύναμη. Στρατηγός των επίγειων δυνάμεων και Προστάτιδα όλων.

Στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις λύπες, το όνομά Tης θα ακουστεί. “Παναγιά μου σώσε με”, θα αναφωνήσουμε σε ακραίες καταστάσεις δοκιμασίας και οι απελπισμένες ψυχές μας, σε Εκείνην θα εναποθέσουν την κάθε μας ελπίδα και παρηγοριά.

Και όταν η ζωή μας έχει κυριευτεί από άγρια τρικυμία, βοήθεια θα Tης ζητήσουμε ξανά και ξανά. Με δάκρυα και προσευχές σε Εκείνη θα στηρίξουμε όλες μας τις ελπίδες. «Προς τίνα καταφύγω άλλην Αγνή; που προστρέξω λοιπόν και σωθήσομαι; Που πορευθώ;. . . Εις σε μόνην ελπίζω, εις σε μόνην καυχώμαι, και επί σε θαρρών κατέφυγον». Και η Μητέρα του Χριστού και Μητέρα όλων μας, με άμετρη αγάπη και στοργή θα σταθεί δίπλα μας, προστάτιδα και παρηγορήτρια.

Αμέτρητα τα θαύματα της Παναγιάς μας και ανείπωτη η χαρά και η ευγνωμοσύνη από τους πιστούς. Όλοι γνωρίζουν θαύματα της Παναγίας, όλοι πιστεύουν στην δύναμή Tης και την ευσπλαχνία Tης και ευτυχώς κάποιοι δεν ξεχνούν να Tην ευχαριστήσουν. “Σ΄ευχαριστώ Παναγιά μου”, αναφωνούν από ευγνωμοσύνη και χαρά! Και η χριστιανοσύνη γνωρίζοντας τη Μεγαλοσύνη Tης, Tην τιμά με αναρίθμητους τρόπους! Αμέτρητες εκκλησίες είναι αφιερωμένες σε Εκείνη και πολλά τα ονόματά Tης, από τόπο σε τόπο. Είναι αυτή η ανάγκη των ανθρώπων, να Tην φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται στη δική τους ζωή και γι΄αυτό δημιουργούν ξεχωριστές ονομασίες για Εκείνη. Στις καρδιές όλων όμως παραμένει πάντα η Παναγιά μας.

Ο βίος και η Χάρη Tης ήταν έμπνευση για τους ωραιότερους ύμνους της εκκλησίας μας. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς: “Την ωραιότητα της παρθενίας Σου”, “Άξιον Εστίν” (Μεγαλυνάρια της Παναγίας), “Μικρός και Μεγάλος Παρακλητικός Κανών”, “Ακάθιστος Ύμνος”, “Αγνή Παρθένε Δέσποινα” και τόσα άλλα. Στους παρακλητικούς ύμνους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δέξαι παρακλήσεις αναξίων σων ικετών». Διότι όλοι ανάξιοι είμαστε στη ζωή μας και παρακαλούμε την Υπεραγία Θεοτόκο για τη δική μας βοήθεια. Κι Εκείνη μας δείχνει το δρόμο προς τον Ουρανό, αρκεί να τον διαβούμε, ώστε να γίνουμε άξιοι της αγάπης Της.

Αναφερόμενος στην Παναγία, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η προσευχή στην Παναγία είναι μεγάλο χάρισμα. Όποιος έχει τη δύναμη και την εξυπνάδα, να κάτσει να προσευχηθεί στην Παναγία, αυτό είναι μεγάλο προτέρημα. Παντού τρέχει συνέχεια. Είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει εξουσία να είναι στον Παράδεισο και στον παράδεισο δεν είναι… είναι εδώ.. Ζει ανάμεσά μας!».

Η Παναγία μας υπήρξε πάντοτε Υπέρμαχος Στρατηγός και οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό την σκέπη της θριάμβευσαν ανά τους αιώνας, γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ελληνική ιστορία και υπερασπίζοντας με θάρρος και ανδρεία, τα ιερά και όσια της πατρίδας! Δεν έπαψε ποτέ η Θεοτόκος να είναι δίπλα στο στρατιώτη που φυλάει σκοπιά σε μια βραχονησίδα, στον πιλότο που αναχαιτίζει εισβολείς στους αιθέρες ή στους φρουρούς των θαλασσίων υδάτων. Και μην ξεχνάτε, ότι για άλλη μία φορά, υπό την σκέπη και προστασία Της, τα στρατεύματα θα ελευθερώσουν τις αλύτρωτες πατρίδες.

Φυλακίστε τη Μητέρα του Χριστού στην καρδιά σας και τιμείστε Την. Αποδώστε Της σεβασμό κι αγάπη. Είναι εδώ για εμάς όλους και θα είναι ανάμεσά μας για όσο Την χρειαζόμαστε. Όπως ο Χριστός έτσι κι Εκείνη δεν μας εγκαταλείπει ποτέ! Και να θυμάστε πάντοτε, ότι ο καιρός γαρ εγγύς και η ήρα τώρα χωρίζει από το σιτάρι, όπως αναφέρεται στις Γραφές. Και το σπαθί του Πολέμαρχου του Θεού, έχοντας θεϊκά χαραγμένο επάνω του τη φράση: “Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη” θα αποδώσει δικαιοσύνη. Εύχομαι η Χάρη και η Ευλογία Tης, να σας συντροφεύουν πάντοτε!

Δόξα Σοι ο Θεός, η μόνη ελπίς ημών δόξα Σοι! ΜΑΡΙΑ Ιησούς Χριστός Νικά


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU7Tihui8WfLpWPOa0937ifNP8Sz_Kna8ZtGhsZ1cLCjDxa2Vwm3D-GUqD8eLryQ6SExrVhpoZ65v2nU2gi_l0c3DStigHR1pdGMALTU8vW8GWeZL_vK-p7WsRrHtUFqBYz0B5lalsBnk1/s320/fonilogo.jpg