Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διόρθωση Φύλου - Καταθετει δικη της προταση

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/nea-dimokratia-1000-e1507553624777.jpg
θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου η Νέα Δημοκρατία.
Οπως είπε και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση νόμου.
Τα βασικά σημεία της «γαλάζιας»πρότασης είναι:

  • Η απόφαση να περνάει από δύο δικαστικά στάδια.
  • Να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση και για τους ενήλικες.
  • Μόνο μία φορά να μπορεί να αλλάξει το φύλο.
  • Και να μπορεί να γίνει από τα 17 έτη και όχι από τα 15.
 Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Κατά η ΝΔ, η Χ.Α., το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.
Κανονικά θα υπερψηφίσει τόσο επί της αρχής όσο και κατ’ άρθρο το πολύκροτο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου η Δημοκρατική Συμπαράταξη.  Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό μέσα από την ομιλία του εισηγητή από πλευράς ΔΗΣΥ Κώστα Μπαργιώτα.
Το νομοσχέδιο επί της αρχής και όλα τα άρθρα εκτός από το επίμαχο θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ. Οπως έκανε γνωστό ο εισηγητής του κόμματος σύσσωμη η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσει το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά στο άρθρο που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη.
Ο Κώστας Κατσίκης έχει δηλώσει κάθετα αντίθετος στη νομική αναγνώριση όσων θέλουν να αλλάξουν φύλο.
Ενστάσεις επί της επίμαχης διάταξης έχουν εκφράσεις επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γεωργία Γεννιά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα με 4 βουλευτές της ΚΟ που εξέφραζαν επιφυλάξεις για διατάξεις του σχεδίου νόμου.