Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα συντάσσεται ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα υπογράφουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.  

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την αίθουσα ια να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος συνομίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι το οποίο πιθανώς να εξηγεί την παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο προεδρικό μέγαρο.
Στη τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ,  ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης.
Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να δηλώνει το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει πλέον να είναι αφερέγγυα. 
Μάλιστα, ο αντικαγκελάριος τόνισε ότι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα, καθώς θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας