Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η ώρα της αλήθειας για την υπευθυνότητα και ..τις κυβιστήσεις

ntora-mpakogianni-nd-a-athinon
Η ΝΔ πληρώνει ακριβά τα Ζάππεια και μαζί και η κοινωνία. Ήταν η αρχή του λαϊκισμού για τη ΝΔ της μνημονιακής κρίσης.

Όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά χωρίς να έχει άλλο τρόπο χρηματοδότησης για την Ελλάδα, ευκόλως έπαιξε το αντιμνημονιακό χαρτί.

Τα Ζάππεια έμειναν στη σύγχρονη οικονομική ιστορία ως η επιτομή των ισοδύναμων μέτρων που δεν είδαμε ποτέ. Το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ακριβώς το ίδιο και με πολύ χειρότερο τρόπο.

Αυτή την αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, την είχε πληρώσει η Ντόρα Μπακογιάννη γιατί είχε πει το αυτονόητο, αν δεν υπάρχουν από πουθενά αλλού λεφτά τι θα κάνουμε να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Αργεντινή;

Το 2012 η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ήρθε στο δρόμο της λογικής και συνέχισε να βαδίζει μέσα στο μηχανισμό στήριξης. Γιατί απλά δεν υπήρχαν αλλού χρήματα.

Σήμερα και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο δρόμο της λογικής.. και ετοιμάζεται να στρίψει το δήθεν αντιμνημονιακό του καράβι προς τη μία και μοναδική χρηματοδότηση, εξαπατώντας βέβαια όσους ψηφίσουν το αντίθετο.

Σήμερα που όλοι οι δήθεν αντιμνημονιακοί βρίσκονται μέσα στο δρόμο της λογικής, αποκαλύπτεται γιατί κάποιος να στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη στην Α΄ Αθηνών για τη ΝΔ.

Γιατί ναι μεν στήριξε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αλλά αντέδρασε στα σκληρά οικονομικά μέτρα της εποχής Στουρνάρα-Χαρδούβελη αλλά και πιο πριν. Γιατί ήταν πάντα συνεπής στο «μη χείρον βέλτιστον». Και στην προκειμένη περίπτωση η Ντόρα Μπακογιάννη συνηθίζει να λέει πως είναι καλύτερο να μπορούμε να παλεύουμε με μηχανισμό στήριξης παρά να παλεύουμε χωρίς χρηματοδότηση. Που σημαίνει πως η επιχειρηματικότητα πρέπει να ενισχυθεί και να φέρει κέρδη και παροχές για την κοινωνία. Η Ντόρα Μπακογιάννη από την εποχή της δημαρχίας της στην Αθήνα γνωρίζει πολύ καλά πως ο τουρισμός, η ασφάλεια και κινητροδότηση των επιχειρήσεων είναι τα συστατικά της επιτυχίας για την πόλη της. Και σήμερα είναι η μόνη εκ των υποψηφίων στην Α΄Αθήνας που ποτέ της δεν έκανε καμία κυβίστηση, ούτε ηθική ούτε πολιτική.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr