Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τρόμος στην ορεινή Αχαΐα - Επανεμφανίστηκε η σπείρα που ληστεύει ηλικιωμένους

Τρόμος στην ορεινή Αχαΐα - Επανεμφανίστηκε η σπείρα που ληστεύει ηλικιωμένους
 Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας μετά τα χθεσινά «χτυπήματα» ληστών σε τρία σπίτια στο χωριό Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθου, που θυμίζουν τη δράση της συμμορίας που δρούσε μέχρι τον περασμένο Ιούλιο και "προτιμούσε" τους ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, ανώτεροι αξιωματικοί θεωρούν πως ο τρόπος δράσης, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και τα ίχνη που έχουν αφήσει πίσω τους οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί, συγκλίνουν κατά πολύ στη σπείρα που την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι, είχε «ρημάξει» τα ορεινά της Αχαΐας και κυρίως τα Καλαβρυτοχώρια.
Εκτός αυτού, όπως προέκυψε από τις χθεσινές καταθέσεις και έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο Κομπηγάδι, όπως αναφέρουν πηγές στο patrasTimes, οι δύο δράστες, λίγο πριν εισβάλουν στα δύο σπίτια που μέσα βρήκαν μια ηλικιωμένη στο πρώτο και στο δεύτερο έναν άνδρα με τη μητέρα του, είχαν μπει και σε ένα τρίτο σπίτι, στο οποίο όμως δεν ήταν κανείς μέσα και αφού έψαξαν κάθε χώρο, έφυγαν δίχως να πάρουν τίποτα.
Επιπλέον, το μόνο σίγουρο είναι πως οι δράστες είναι αδίστακτοι, όπως τα μέλη της σπείρας που δρούσε την περασμένη άνοιξη.

Αυτό έγινε για ακόμη μία φορά και χθες, ιδιαιτέρως εμφανές, αφού στο τελευταίο σπίτι που μπήκαν στο Κομπηγάδι, σύμφωνα με πληροφορίες, κράδαιναν το όπλο προς τον γιο και απείλησαν τη μητέρα να της κόψουν τα δάχτυλα των χεριών με το μαχαίρι, αν δεν τους έλεγε που ήταν τα χρήματα.
Αυτό που εικάζουν οι αστυνομικές Αρχές, είναι πως τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας προσπάθησαν μετά τα «χτυπήματά» τους πριν μερικούς μήνες, να μη δώσουν σημεία… ζωής για λίγο καιρό προκειμένου να μην αποκαλυφθούν και να ξεχαστεί για λίγο η δράση τους.
Εξαφανίστηκαν για μερικούς μήνες και… επανήλθαν

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη και συνεχίστηκε μέχρι και τον Ιούλιο, οπότε και οι αστυνομικές Αρχές τόσο με τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής όσο και την ομάδα της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), «πύκνωσαν» όσο ήταν δυνατόν, με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό, τις περιπολίες και τους ελέγχους.
Οι δράστες τότε είχαν «χτυπήσει» σε αρκετά σπίτια στα Καλαβρυτοχώρια και συγκεκριμένα στα χωριά Σκοτάνη Κλειτορίας, Κορφές, Φλάγκουρα, Μπούμπουκα, Πετσάκους και Ορθολίθι.

Στόχο τους αποτελούσαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες καθώς και υπερήλικες τους οποίους δε χρειαζόταν πολύ κόπος για να ακινητοποιήσουν, ενώ από τη δράση τους αποσπούσαν κυρίως χρηματικά ποσά.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο οικογένειες έζησαν έναν εφιάλτη. Πρώτα οι δύο δράστες μπήκαν σε σπίτι, στο οποίο δεν ήταν κανείς και δεν πήραν και τίποτα. Στη συνέχεια, περίπου στις 3 π.μ. οι άγνωστοι έσπασαν με λοστό το τζάμι της κουζίνας σε σπίτι ηλικιωμένης, αναρριχήθηκαν στο εσωτερικό του, τη βρήκαν να κοιμάται, την έδεσαν με σεντόνι και στη συνέχεια την χτύπησαν με ένα ξύλο προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει κρύψει τα χρήματα. Τελικά έφυγαν δίχως να πάρουν τίποτα.

Στη συνέχεια μπήκαν σε διπλανό σπίτι, όπου έμενε μητέρα και γιος, οι δράστες τους απείλησαν με όπλο και μαχαίρι (τη μητέρα), τους έδεσαν και αφού άρπαξαν 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές Αρχές και κυρίως το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας προσπαθούν να εντοπίσουν τους αδίστακτους κακοποιούς αλλά κυρίως να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
newsit.gr