Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Γλίτωσε στο παρά...τέσσερα - Ο Κοντρέρας "ζέστανε" τον Ολυμπιακό. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


Ο Ολυμπιακός ήταν ξανά κακός  δεν έπαιξε μπάλα και προσπάθησε με σέντρες να «κλέψει» το ματς στην παγωμένη Κομοτηνή από τον καλοστημένο Πανθρακικό και τελικά τα κατάφερε με το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ του Κοντρέρας στο 86ο λεπτό (1-0). Οι Πειραιώτες αύξησαν την διαφορά τους στους 16 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και στους 14 από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης.
Στην αναμέτρηση που έγινε μία ημέρα μετά, λόγω του χθεσινού χιονιά, οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να κάνουν παιχνίδι στον κακό αγωνιστικό χώρο και στην ουσία δεν απείλησαν στιγμή τους γηπεδούχους, παρότι είχαν κατοχή, πολλά κόρνερ και κερδισμένα φάουλ γύρω από την περιοχή του Κουτσόπουλου.
Ο πορτιέρο του Πανθρακικού ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Μόνο στη φάση του γκολ έδειχνε να τα χάνει, με τον -προσφάτως για τρίτη φορά πατέρα- Κοντρέρας να τον νικά με μια ωραία κεφαλιά.

Ο Χιλιανός λύτρωσε λοιπόν τους Ολυμπιακούς, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά παρότι η διαφορά από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης πλέον (σ.σ. μετά την ήττα του ΠΑΟΚ) είναι στους 14 βαθμούς, το πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» παραμένει το θέαμα...

Στο πρώτο ημίχρονο κάποια σουτ και μια κεφαλιά του Μοντέστο ήταν ό,τι είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Πανθρακικό που είχε στηθεί καλά πίσω, πίεζε για το κλέψιμο για να φύγει στην αντεπίθεση και είχε δοκάρι στο 23' με το πλασαριστό σουτ του Μουνάφο από το ύψος της περιοχής.

Τα ίδια... χάλια από τον Ολυμπιακό και στην επανάληψη. Χωρίς οργανωμένες προσπάθειες, με δικαιολογία τον κακό αγωνιστικό χώρο, ο Κουτσόπουλος, αλλά από την άλλη και ο Μέγερι, έμοιαζαν θεατές... Ο Νικοπολίδης ξεκίνησε τις αλλαγές, με τους Μήτρογλου, Φέισα και Φετφατζίδη, με τον πρώτο να κάνει αισθητή την παρουσία του, στο ματς στο 58΄, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και  έγινε πιο επικίνδυνος.
Τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε λύση... κλασικά από στημένη φάση. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Κοντρέρας πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους, στέλνοντας στην μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού για το 1-0 που φυσικά δεν άλλαξε στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά (81' Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουνάφο, Μίνγκας, Γωνιάδης, Παπαδόπουλος, Σερφά, Χρήστου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο (76' Φέισα), Μασάντο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Αμπντούν (83' Φετφατζίδης).