Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

OXI στην κατάργηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης - Απέκλεισαν την Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρων στο Δερβένι


Κάτοικοι του  Δερβενίου και φορείς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σήμερα από τις 10.30 έως τις 11.15 το πρωί, πραγματοποίησαν τρεις δεκάλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών στο 142ο χιλιόμετρο και συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου Δερβενίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με την προτροπή του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με σύνθημα «τα δάση της περιοχής δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν», διαμαρτυρόμενοι για την διαφαινόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης , που εδρεύει στον Άνω Αιγιαλό, και την συγχώνευσή του στην Π.Υ. Κιάτου. Στην κινητοποίηση , που έγινε υπό την διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης από Ξυλόκαστρο και Κόρινθο, το "παρών" έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος , Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Εμπορικός Σύλλογος και φορείς του Δερβενίου και πλήθος κόσμου.

Κατά την ώρα του αποκλεισμού προκλήθηκε μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι κάτοικοι αποχώρησαν από την εθνική οδό και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά.
Παράλληλα με την κινητοποίηση η Δημοτική Αρχή και μετά από ομοφωνη απόφαση, κάνει παραστάσεις προς τις αρμόδιες αρχές , έχει ενημερώσει τους βουλευτές του Νομού μας και όλους τους θεσμικούς φορείς και έχει ζητήσει ραντεβού με τον Υπουργό κ. Δένδια και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος, για την παραμονή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, στον Άνω Αιγιαλό, καθώς η παρουσία του εκεί κρίνεται
απαραίτητη , καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα δάση Ευρωστίνης και Σαραντάπηχου , ενώ εξυπηρετεί και την όμορη περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας.