Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παπούλιας: "Τελειώσαμε"


Με τη λέξη αυτή , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την αποχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο και την επιστροφή του  στις 5 το απόγευμα για να δεχθεί , που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα έχει θεσμικά χαρακτηριστικά , τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται οτι σηματοδοτείται το τέλος του μαραθωνίου για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού και της  νέας κυβέρνησης. Εκεί ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτησή του τόσο τη δική του από το πρωθυπουργικό αξίωμα όσο και της κυβέρνησής του.
Με βάση τη διαδικασία, το λόγο θα έχει στη συνέχεια o Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  που θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί και συνταγματικά η Συμφωνία των δύο ή περισσοτέρων κομμάτων στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός παίρνει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Στις 3.30 έχει ζητηθεί οι αρχηγοί των κομμάτων να βρίσκονται στα γραφεία τους.
Η χώρα ωστόσο παραμένει μετέωρη. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη εδώ και επί πέντε συνεχείς ημέρες , η οικονομία της ευρωζώνης καταρρέει και όλοι αναμένουν λύση στο δράμα που ζούμε εδώ και πολλές ημέρες, η φημολογία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τα ονόματα που φτάνουν από τον Λουκά Παπαδήμο, τον Φ. Πετσάλνικο, τον Απ. Κακλαμάνη, μέχρι τον κ. Κουκιάδη και τις τελευταίες ώρες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργό οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο.