Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

To ύστατο χαίρε στον Σωκράτη Γκιόλια


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Σωκράτη Γκιόλια, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων αλλά και τον π. Ευθύμιο, ο οποίος είναι ο πεθερός του τεθνεώτος και ο ιερέας της συγκεκριμένης ενορίας.
Στην ίδια εκκλησία η οικογένειά του έζησε στο παρελθόν χαρούμενες στιγμές και σήμερα ζεί την πιο τραγική στιγμή της. Εκεί ο Σωκράτης Γκιόλιας ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την γυναίκα του Αδαμαντία - μάρτυρα της στυγερής δολοφονίας του - και βάφτισε τον γιό του Ευθύμη.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τον χώρο μέσα και έξω από τον ναό, παρουσία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η οικογένεια του, Εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς, στενοί συνεργάτες, απλός κόσμος είναι όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο. Όλοι συγκλονισμένοι, σαστισμένοι και οργισμένοι από τον τραγικό τρόπο, με τον οποίο ο δικός τους Σωκράτης έχασε χθες τα ξημερώματα άδικα τη ζωή του σε ηλικία 37 ετών, από τα όπλα τρομοκρατών.
Αυτή την ώρα παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η σορός του μεταφέρεται στο νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης όπου και θα ταφεί.