Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο κ. 76%…. Σαρωτική επικράτηση του Σπύρου Θεοδωροπούλου στη μάχη για την προεδρία του ΣΕΒ

Με βασικό μήνυμα: «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» #SEV4GROWTH πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, σήμερα (Τρίτη 18 Ιουνίου 2024), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

 Στη φετινή Γενική Συνέλευση τα Μέλη του Συνδέσμου εξέλεξαν Πρόεδρο του ΔΣ τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με ποσοστό 76 %. 

Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου που  εξελέγησαν είναι οι:

Προσλήψεις-εξπρές στο Δημόσιο - Παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό το σχέδιο για απλοποίηση των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ

Σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). 

Η Τουρκία υπέταξε την Γεωργία (3-1)

 

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο Ντόρτμουντ, όπου στα πλαίσια του έκτου ομίλου του Euro 2024, η Τουρκία επικράτησε της Γεωργίας με 3-1. Όλα τα είχε αυτή η αναμέτρηση: Από καταρρακτώδη βροχή και πολύ ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς πριν από την έναρξη, μέχρι θέαμα, ευκαιρίες και γκολ κατά τη διάρκειά του.

Κόρινθος: Ξεψύχησε 58χρονος πατέρας δύο παιδιών περιμένοντας το ΕΚΑΒ - Έπρεπε να κάνει παράκαμψη λόγω του ατυχήματος με το βυτιοφόρο στον Ισθμό

 

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του στο Καλαμάκι Κορινθίας ένας 58χρονος άνδρας από ανακοπή. Το άτυχο θύμα αρχικά ένιωσε πόνο στο στήθος και ζάλη.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα ωστόσο μέχρι το ασθενοφόρο να διανύσει την διαδρομή μέχρι Αγίους Θεοδώρους και να ξαναγυρίσει στο Καλαμάκιλόγω των γνωστών προβλημάτων που ανέκυψαν από το ατύχημα στον Ισθμό με το βυτιοφόρο, ο 58χρονος επιχειρηματίας ξεψύχησε από ανακοπή.

Παναθηναϊκός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League

 

Τον πρώτο του αντίπαλο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League θα μάθει αύριο (19/6, 14:00) ο Παναθηναϊκός. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 1ου προκριματικού, με τους «πράσινους» να μαθαίνουν τους πιθανούς τους αντιπάλους. Από τη λίστα δεν απουσιάζουν ορισμένα μεγαθήρια από το ευρωπαϊκό στερέωμα όπως ο Άγιαξ και η Μόλντε, ενώ δεν λείπουν και ορισμένες ομάδες με χαμηλό εμπόδιο δυσκολίας.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό: 

ΠΑΟΚ: Η κλήρωση του πρώτου προκριματικού του Champions League και οι πιθανοί αντίπαλοι του στον β' προκριματικό γύρο .

 Στη Νιόν πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League. Μία κλήρωση από την οποία ο ΠΑΟΚ έμαθε και τα υποψήφια ζευγάρια με τα οποία μπορεί να διασταυρωθεί στον 2ο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Αναλυτικότερα, ο «δικέφαλος του βορρά» μπορεί να βρει στον δρόμο του την Γιαγκελόνια (Πολωνία) ή τον νικητή ενός εκ των παρακάτω ζευγαριών:

ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Φράνιο Βλάντιτς

Στο πένθος βυθίστηκε η ποδοσφαιρική οικογένεια της ΑΕΚ στην είδηση του θανάτου του Φράνιο Βλάντιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Ένωσης» τη διετία 1979-81.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» 

Ο Παύλος Σαράκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης

Ο βουλευτής Επικρατείας Παύλος Σαράκης διαγράφηκε σήμερα Τρίτη (18/06/2024) από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παύλος Σαράκης, είχαν έρθει σε ρήξη αναφορικά με το θέμα της Γαλάτως Αλεξανδράκη, της 76χρονης κτηνοτρόφου που εξελέγη στην ευρωβουλή. 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».



Αναστάσιος Γκιολης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας: Προτεραιότητα για την Περιφέρεια οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

 

 
Ekorinthos ΤΣΑΡΜΠΟΣ

Νέες προκλήσεις στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Φίλες και φίλοι,

Ολοκληρώθηκε ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και ανοίγει ένας νέος στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

09fe3689-40d6-424f-a80b-da92e1804a46 4

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια σε καίριες θέσεις ευθύνης και για την πολύτιμη στήριξή του στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήσαμε και στο Υπουργείο Εσωτερικών τους τελευταίους 12 μήνες μέσα από 5 νομοσχέδια και πολυάριθμες άλλες πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά:

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Αθήνα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024


 

Την δυναμική ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων και σε κοινοβουλευτικό διπλωματικό επίπεδο, ώστε οι δύο χώρες να αντιμετωπίσουν από κοινού τις τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις (περιβαλλοντικές, πόλεμοι σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή) για την Ευρώπη, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας σε συνάντηση, που είχε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,  με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας.

🏢 Πρεμιέρα για την πολυκατοικία με τους μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος


"Πρεμιέρα για την πολυκατοικία με τους μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος"

Παρουσιάστηκε το ανακαινισμένο κτίριο στον Ταύρο, που θα αποτελέσει ζωντανό παράδειγμα και πρότυπο για τις ανακαινίσεις των πολυκατοικιών του Λεκανοπεδίου


Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης η εκδήλωση "The Tavros Project: Οδηγός ενεργειακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας στο Λεκανοπέδιο", όπου παρουσιάστηκε σε κοινό και ΜΜΕ η πρώτη ελληνική ανακαινισμένη πολυκατοικία, που θα παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο θα καταναλώνει, με αποτέλεσμα το ενεργειακό κόστος για τους ενοίκους να είναι μηδενικό.


Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και το Δήμο Αθηναίων, άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος τόνισε ότι το εμβληματικό έργο θα αποτελέσει ορόσημο και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, που το έργο υλοποιείται στο Δήμο του.

Γ. Ψυχογιός: O αγώνας απέναντι στον άδικο φορολογικό νόμο της κυβέρνησης είναι αγώνας για όλη την κοινωνία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 /6/2024

 
Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την παρουσία του έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας:

“Με τους συναδέλφους δικηγόρους, τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, τους εκπροσώπους των εμπόρων, τους ιδιοκτήτες ταξί και άλλους, για την Αίτηση ακύρωσης απέναντι στο

Κόρινθος: Σύλληψη ατόμου για παράβαση νόμου περί βεγγαλικών

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνέλαβαν έναν 40χρονο ημεδαπό, γιατί, σε έλεγχο που έγινε σε επιχείρηση, διαπιστώθηκε να προωθούνται προς πώληση, 5.469 είδη πυροτεχνίας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα είδη αυτά, δεν είχαν άδεια εμπορίας.

Ο νόμος σ’ αυτές τις περιπτώσεις, περιγράφει με σαφήνεια όλα αυτά τα θέματα.

Πελοπόννησος : Άκρως επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιών η Τετάρτη σε Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

 

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σε Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

Σύμφωνα με τον Χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας, η Κορινθία, ένα μεγάλο μέρος της Λακωνίας, η Αργολίδα και τα νησιά, γύρω απ’ αυτές τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι στο 4.

Ένα μεγάλο μέρος της Αρκαδίας και το υπόλοιπο της Λακωνίας, είναι στο ” κίτρινο ”, δηλαδή στο 3άρι (υψηλός κίνδυνος).


ΠΑΕ Ολυμπιακός: Τα 14 χρόνια που γιγάντωσαν τον Θρύλο

 

Συμπληρώνονται σήμερα 14 χρόνια από την κομβική στιγμή στην ιστορία του Ολυμπιακού κατά την οποία το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου του Πειραιά πέρασε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε αυτά τα 14 χρόνια ο Θρύλος της Ελλάδας διατήρησε την κυριαρχία του εντός συνόρων, έγινε όμως και Θρύλος της Ευρώπης με την κατάκτηση του Conference League τη χρονιά που μας πέρασε να είναι το επιστέγασμα των κόπων όλων τόσα χρόνια στο μεγάλο λιμάνι. 

2010-2024 | 14 ΧΡΟΝΙΑ 🏆🏆 Γράψαμε ιστορία κερδίζοντας δύο ευρωπαϊκά τρόπαια! Η πρώτη μας ομάδα κέρδισε υπερήφανα το UEFA Europa Conference League και η Κ19 μας το UEFA Youth League! Για πρώτη φορά στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA ένας σύλλογος κατακτά δύο ευρωπαϊκούς τίτλους την ίδια σεζόν και για πρώτη φορά ένας ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο! Συνεχίζουμε να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά από πριν και να τα δίνουμε όλα σε καθημερινή βάση, ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να στοχεύει ψηλά και να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα! Ζήτω ο Ολυμπιακός! 🔴⚪️🇬🇷

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ανούκ Εμέ: Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός στα 92 της χρόνια

  Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. 

Η Ανούκ Εμέ θεωρείται μια από τις σημαντικότερους ηθοποιούς της γαλλικής και διεθνούς σκηνής. Η αξεπέραστη ομορφιά της, το ταλέντο της και η γοητεία της συνεπήραν το κοινό για δεκαετίες, χαρίζοντάς της μια θέση στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Κορινθία: Διεργασίες για τα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Επαφές και συζητήσεις είχε με τους δημάρχους της Κορινθίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Στις συναντήσεις, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Είδε τους δημάρχους Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κορινθίων, Σικυωνίων και Νεμέας.

Αυστρία - Γαλλία 0-1: Διά πυρός και σιδήρου

 Δυσκολεύτηκε η Γαλλία αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα της στο EURO. Επικράτησε 1-0 της Αυστρίας με αυτογκόλ του Βέμπερ, αλλά κατάλαβε ότι τίποτα δεν θα είναι απλό. Ειδικά απέναντι σε πολύ καλά οργανωμένες και σκληρές ομάδες όπως η Αυστρία που πάλεψε για το αποτέλεσμα και δεν είχε την τύχη με το μέρος της. 

Ξυλόκαστρο : Μεγάλο αφιέρωμα για την σπουδαία Εύα Πάλμερ – Σικελιανού

 

Εκδηλώσεις για την σπουδαία Εύα Πάλμερ – Σικελιανού, οργανώνονται στο Ξυλόκαστρο της Κορινθίας από .τις 5 έως και τις 7 Ιουλίου 2024

Η Εύα Πάλμερ Σικελιανού, γεννήθηκε πριν 150 χρόνια στη Νέα Υόρκη και έζησε, ένα μεγάλο μέρος της περιόδου της ζωής της, με τον Άγγελο Σικελιανό, στο Ξυλόκαστρο.

Η δράση εντάσσεται στο Ziria Festival 2024.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις.