Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο δυο ολιγομελών τμημάτων.

 Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Τρίπολης για το κλείσιμο 2  τμήμάτων/ Ανακοίνωση - Jenny's World

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίπολη, 8 Σεπτεμβρίου 2024

 

    Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο δυο ολιγομελών τμημάτων.

    Στο σχολείο μας   έχουμε καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων, που αξίζει να αναφέρουμε ότι λειτουργούσαν κανονικά έως σήμερα.

      Τα υπό κατάργηση τμήματα είναι μια ειδικότητα και ένας τομέας που είναι μοναδικά στο νομό. Συγκεκριμένα είναι  η ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» καθώς και ο τομέας «Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού». 

     Πρακτικά αν κλείσουν αυτά τα τμήματα οι μαθητές θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλο νομό.

     Πρόκειται για αντιεκπαιδευτική και άδικη απόφαση που το ΥΠΑΙΘΑ πρέπει να την πάρει το συντομότερο πίσω. Κανένα από τα παιδιά μας να μην στερηθεί την ειδικότητα/τομέα που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει…

 

Για το Σύλλογο Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης

 

Ο Πρόεδρος

ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εθνική Ελλάδος: Με χαμόγελα στην Ιρλανδία για το «διπλό»

 Εθνική Ελλάδος: Με χαμόγελα στην Ιρλανδία για το «διπλό» 

Με τη νίκη με 3-0 απέναντι στην Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του φετινού Nations League στις... αποσκευές τις, η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος πέταξε γεμάτη για την Ιρλανδία όπου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη εθνική ομάδα την Τρίτη (10/09, 21:45).

Στόχος να φτάσει στην δεύτερη σερί της νίκη βάζοντας γερά «θεμέλια» για την δεύτερη θέση του ομίλου, που θα της δώσει μία επιπλέον ευκαιρία να παλέψει για την άνοδό της μέσω μπαράζ. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν θα έχει στην διάθεσή του μόνο τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς έμεινε εκτός από τους δύο αυτούς αγώνες.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής:

Βλαχοδήμος, Μανδάς, Ζαφείρης, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Ρότας, Ντόη, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος, Σιώπης, Ιωαννίδης, Πέλκας, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας.

Nations League: «Βαριά» ήττα για την Κύπρο, 4-0 από το Κόσοβο - Μετά το «διπλό» στη Λιθουανία η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια προσγειώθηκε απότομα

 kosobo 

Κακή εικόνα παρουσίασε η Εθνική ομάδα της Κύπρου, η οποία ηττήθηκε από το Κοσοβο με 4-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της τρίτης κατηγορίας του Nations League. 

Παρ'ολο που την 1η αγωνιστική είχε καταφέρει να φύγει με το διπλό μέσα από την Λιθουανία με 1-0, δεν κατάφερε να κάνει το 2 στα 2. Έτσι, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, έμεινε στους τρεις βαθμούς και θα χρειαστεί να βελτιώσει αρκετά πράγματα στη συνέχεια, προκειμένου να διεκδικήσει κάτι καλό στη διοργάνωση. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Μουρίκι (2) και οι Αλ Ραχμάνι και Ντελόβα.

Κακοκαιρία Atena: Ξεκίνησε η επέλαση, πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει», τι θα γίνει στην Αττική

 keraunos 

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Atena η οποία επηρεάζει ήδη της Δυτικής Ελλάδας και σύμφωνα με τις προγνώσεις, των μετεωρολόγων θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Το 112 ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του Βόλου και πολλών περιοχών της Μαγνησίας λόγω της κακοκαιρίας Αtena, που θα πλήξει και την ανατολική Θεσσαλία. Επίσης, 112 εστάλη και σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αρκαδία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή, αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αναφορικά με την Αττική, αυξημένες νεφώσεις οπότε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Θα διατεθούν 250 εκατομμύρια για το πρόγραμμα ανακαίνισης σχολείων «Μαριέτα Γιαννάκου», έγινε η πρώτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 Θα διατεθούν 250 εκατομμύρια για το πρόγραμμα ανακαίνισης σχολείων «Μαριέτα Γιαννάκου», έγινε η πρώτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Στην πρώτη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, για το οποίο θα διατεθούν 250 εκατομμύρια ευρώ, προήδρευσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» στην οποία προήδρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάστηκαν οι κυριότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί αναλυτική βάση δεδομένων, ώστε εντός του επόμενου μήνα να καταγραφούν, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων. Οι εργασίες προγραμματίζεται να αρχίσουν στις αρχές του 2025.

Η κυβέρνηση ξεκινά την δρομολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Η κυβέρνηση ξεκινά την δρομολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 

 

Με τη γρήγορη δρομολόγηση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, και με περιοδείες «γαλάζιων στελεχών» ανά την Ελλάδα, η κυβέρνηση επιχειρεί φυγή προς τα μπρος.

Ήδη ξεκίνησε η εξειδίκευση των εξαγγελιών από τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ σήμερα το απόγευμα, λίγες ώρες με την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, πρόγραμμα άνω των 250 εκατ. ευρώ που εξήγγειλε το Σάββατο από τη ΔΕΘ, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο 

Το πρωί της Δευτέρας (09/09/2024) ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εξειδίκευσε τις αλλαγές σε θέματα μισθών και φορολογίας και ακολουθούν και άλλοι υπουργοί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές κατέθεσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος

 ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές κατέθεσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος 

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σήμερα (09/09/2024), την τελευταία ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας, τις απαραίτητες υπογραφές για τις εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 24.810 υπογραφές μελών και 170 μελών της ΚΠΕ για τις εκλογές για τον επόμενο αρχηγό του κόμματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατέθεσε σε πρώτη φάση 100 υπογραφές από μέλη της

Ο Πανευρωστινιακός νικητής του 11ου τουρνουά ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΡΡΑΣ στο Ξυλόκαστρο

 

Ο Πανευρωστινιακός ήταν  χθες Κυριακή στο Ξυλόκαστρο ο μεγάλος νικητής του 11ου τουρνουά ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΡΡΑΣ για πρώτη φορά από τότε που συμμετέχει. 

Παρουσία κόσμου στο γήπεδο Ξυλοκάστρου η ομάδα των Ροζενών κέρδισε τον τίτλο  κερδίζοντας τον ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟ με 2-1 και τον ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΆΣΤΡΟΥ με 3-0. Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στόμι Κορινθίας: Εκδημία προς Κύριον του Μακαριστού Δημητρίου Στάθη, Προέδρου Εφετών Λαρίσης, Εκκλησιαστικού Συμβούλου και μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου

 

Ο Σεβασμιώτατος πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ετέλεσε την 6ην Σεπτεμβρίου 2024 και εις τον Ι. Ενοριακό Ναόν Αγίου Ιωάννου Στομίου Κορινθίας μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Αγαπίου την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Δημητρίου Στάθη, Προέδρου Εφετών Λαρίσης, χρηματίσαντος επί πολλά έτη Εκκλησιαστικού Συμβούλου του ως άνω Ι. Ναού ως και μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νικηφόρος Παπαβραμόπουλος εκ της Ι. Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συνοδός του Σεβασμιωτάτου αγίου πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, οι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάννης Γιαννακάς ,Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης, ο π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, οι Αιδεσ. Πρεσβύτεροι π. Βλάσιος Δρούγκας, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Χαραλάμπους Καλλιθέας και π. Βασίλειος Ευσταθιάδης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος Μαύρων Λιθαρίων ως και ο Πρωτοδιάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Ε.Π.Σ. Κορινθίας: Η Κλήρωση Κυπέλλου και πρωταθλήματος Α΄ Κατηγοριας Κορινθίας

Ημέρα κληρώσεων η σημερινή στην Κόρινθο , όπου  στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας πραγματοποιήθηκαν η κλήρωση ΚΥΠΕΛΛΟΥ αγωνιστικής περιόδου 2024-2025 στις 11.00 και μισή ώρα αργότερα έγινε κι η Κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Κορινθίας. 

Τα ζευγάρια του Κυπέλλου Κορινθίας ( Α΄ ΦΑΣΗ)