Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πολλά χαμόγελα από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών και τα 13 μετάλλια

arthrou-paraolimpiakoi 

 Από πλευράς συνολικής συγκομιδής δεν ήταν η καλύτερη παρουσία της χώρας μας καθώς τόσο στην Αθήνα (20) όσο και στο Τόκιο (24) είχαμε περισσότερα μετάλλια. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος του ανταγωνισμού, καθώς το παραολυμπιακό κίνημα δυναμώνει σε όλο τον κόσμο, τα 13 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας στο Παρίσι έχοντας μία αποστολή 40 ατόμων (37 αθλητές και αθλήτριες και 3 συνοδούς) είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. 

Ο βαθμός δυσκολίας επιβεβαιώνεται κι από τους εντυπωσιακούς αριθμούς της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της οποίας καταρρίφθηκαν συνολικά 419 παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ σε στίβο, κολύμβηση, άρση βαρών σε πάγκο, τοξοβολία, σκοποβολή, κανόε, ποδηλασία πίστας και κωπηλασία που είναι τα περισσότερα που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία των Παρολυμπιακών Αγώνων.

Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα

 

Εάν αισθάνεστε κουρασμένες και εξαντλημένες τελευταία, ίσως αυτό έχει σχέση με την ώρα που κοιμάστε. Ο ύπνος πριν από τα μεσάνυχτα είναι πιο πολύτιμος από ό, τι νομίζετε, και έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά στις αλλαγές του φωτός κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη Dr. Nerina Ramlakhan, ειδική στον ύπνο και συγγραφέας του βιβλίου Tired But Wired: The Essential Sleep Toolkit, εξηγείται η επιστήμη πίσω από αυτό. “Όλα τα κύτταρα του σώματος συνδέονται με τις κινήσεις της γης και του φεγγαριού. Υπάρχει συγχρονισμός.”

Τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας - «Σαρωτικός» ο ΠΑΣ Γιάννινα με 11 γκολ – Προκρίσεις και για Πανιώνιο και Ηρακλή

  

Δείτε αναλυτικά τα σκορ όλων των αναμετρήσεων που διεξήχθησαν την Κυριακή (08/09), με τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ηρακλή και τον Εθνικό να είναι εκ των ομάδων που αγωνίστηκαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της Κυριακής (08/09) για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας:

 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ο Απόλλων Ευπαλίου δεν ταξίδεψε στο Πλωμάρι για τον αγώνα Κυπέλλου λόγω… εισιτηρίων

  

Ο Αιγέας Πλωμαρίου υπό κανονικές συνθήκες θα υποδεχόταν σήμερα (08/09, 13:30) στη Μυτιλήνη την ομάδα της Φωκίδας για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Απόλλων Ευπαλίου δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στη Λέσβο, καθώς έκλεισε λάθος εισιτήρια για το ακριτικό νησί.

Η διοίκηση του Αιγέα και επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του Ευπαλίου θα ταξίδευε αεροπορικά σήμερα (08/09) το πρωί για το Πλωμάρι της Λέσβου προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Πλωμαρίτες, αλλά προς… έκπληξη της, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” δεν κατάφερε να ταξιδέψει και αυτό διότι είχε κλείσει εισιτήρια για το πρωί του Σαββάτου (07/09), μετά από μπέρδεμα που προέκυψε με το ταξιδιωτικό πρακτορείο!

Έτσι δεν έφτασε στη Μυτιλήνη για τον αγώνα με τον Αιγέα, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λέσβου να εμφανίζονται κανονικά στον αγωνιστικό χώρο, όπως και η διαιτητική τριάδα, η οποία έκλεισε το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα του Απόλλων Ευπαλίου, ενώ πέρα από τον μηδενισμό στον αγώνα Κυπέλλου είναι πιθανό να τιμωρηθεί και με αφαίρεση πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει για την οριστική τύχη του αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Ο Αιγέας Πλωμαρίου ενημερώθηκε τηλεφωνικά το πρωί της Κυριακής (08/09) για την εξέλιξη αυτή από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Φωκίδας κ. Στάθη Καραγκούνη και την επόμενη εβδομάδα-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-θα αντιμετωπίσει στην έδρα του για τη τρίτη φάση του θεσμού την Καβάλα, σε ένα ιστορικό παιχνίδι για το λεσβιακό σωματείο.