Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

“Κύμα” αντιδράσεων στην Ολυμπία για τις εκλογές της ΔΟΕ στη Μεσσηνία

 

Έντονες αντιδράσεις που κάνουν λόγο για υποβάθμιση της σημασίας της Αρχαίας Ολυμπίας στο ολυμπιακό κίνημα, του τόπου με τις εξαιρετικά βαθιές ιστορικές ρίζες και τη διαρκή επιρροή στον παγκόσμιο αθλητισμό, φαίνεται πως έχει προκαλέσει η απόφαση διεξαγωγής της επόμενης Συνόδου της ΔΟΕ στη Μεσσηνία και όχι στην κοιτίδα του πολιτισμού.

Τόσο η Περιφέρεια και οι εκπρόσωποί της, όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση και προσδιόρισαν τους λόγους για τους οποίους η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου της ΔΟΕ θα πρέπει να λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία. Στο ίδιο μήκος κύματος και πρώην δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και ο πρόεδρος του Πάρκου Ολυμπιονικών και ο αρχαιολόγος Κώστας Αντωνόπουλος.

Champions League: Ισχυρό προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ και Σπάρτα Πράγας

Champions League: Ισχυρό προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ και Σπάρτα Πράγας 

Στα παιχνίδια για την πρόκριση στο Champions League, η Γιουνγκ Μπόις, μπορεί να μην έχει κερδίσει στο Ελβετικό πρωτάθλημα, νίκησε όμως την Γαλατασαράι με 3-2. Στο 4’ Μοντέιρο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+4’) ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0. Στην επανάληψη οι Τούρκοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ισοφάριση (2-2) με δύο τέρματα του Μπατσουαγί (67’ και 72’). Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 86’ με πέναλτι ο Ούγκρινιτς.

Στην Πολωνία και στην πόλη Λουμπλίν, η Ντιμανό Κιέβου αγωνίστηκε ως γηπεδούχος κόντρα στη Σάλτσμπουργκ και γνώρισε την ήττα με 2-0. Οι Αυστριακοί άνοιξαν στο σκορ στο 29’ με τον Ντόργκελες. Στις αρχές της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49’ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κιάεργκαρντ. 

Η πρωτοπόρος στην Τσεχία, Σπάρτα Πράγας νίκησε στη Σουηδία, την Μάλμε, με 2-0. Τα τέρματα πέτυχαν στο 31’ με αυτογκόλ ο Στρίγκερ και στο 89’ ο Ράις.

Τέλος στη Δανία και στο «MCH Αρένα» η Μίντιλαντ και η Σλόβαν Μπρατισλάβας έφεραν ισοπαλία με 1-1. Το γκολ για τους Σλοβάκους σημείωσε το 59’ ο Μπλάκμαν και στο 79’ ο Τσιλούφα έγραψε το 1-1.

 

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αναρτήθηκαν τα 6.211 ονόματα - Δείτε τις λίστες

 diorismoi-ekpaideutikon-lista 

Από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν 6.211 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Γενικής Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4589/2019 (Α΄ 13).

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, στο πλαίσιο της σχετικής υπουργικής απόφασης-πρόσκλησης, διορίζονται 172 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ της Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022 (Γ΄ 1618/2023), και ειδικότερα

Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

 palermo-arthrou-02 

Έξι νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στα ανοιχτά του Παλέρμο από το ιστιοφόρο Bayesian το οποίο βυθίστηκε μετά από κακοκαιρία την Δευτέρα.

Παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε η εντύπωση πως βρέθηκαν την Τετάρτη συνολικά και οι έξι αγνοούμενοι, όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ σαν τον Guardian, τελικώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων στο πεδίο των ερευνών διαψεύστηκε με αποτέλεσμα ο απολογισμός της ημέρας να μείνει στις πέντε σορούς εντοπισμένες. 

Έκτη θέση για τον Καραλή στη Λωζάνη

 Έκτη θέση για τον Καραλή στη Λωζάνη 

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού κατέλαβε την έκτη θέση στο Diamond League με καλύτερο άλμα στα 5,82 μέτρα. Ο 24χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ την Τετάρτη (21/8) αγωνίστηκε στο Diamond League της Λωζάνης όπου κατέλαβε την 6η θέση με άλμα στα 5,82 μ. ύψος που ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Κορινθία: Αστυνομική επιχείρηση για καταπολέμηση της εγκληματικότητας – 196 συλλήψεις

Κορινθία: Αστυνομική επιχείρηση για καταπολέμηση της εγκληματικότητας – 196 συλλήψεις 

Συνεχείς είναι οι δράσεις που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και την καλοκαιρινή περίοδο με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ιδίως σε περιοχές που διαμένουν άτομα τα οποία εμφανίζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Aπο την 1η Ιουνίου έως και σήμερα, σε περιοχές της Κορινθίας, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, όπως ληστείες, κλοπές, κατοχή όπλων και ναρκωτικών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αναλυτικότερα ελέχθησαν -521- άτομα, προσήχθησαν -268-, ενώ συνελήφθησαν -196- άτομα.

Οι συλλήψεις αφορούν:

Κύπελλο Ελλάδος: Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση της Παρασκευής

 Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση της Παρασκευής 

Η ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, θα γίνει η κλήρωση για τους πρώτους γύρους στο Κύπελλο Ελλάδος, με τις ομάδες και από τη Super League 2.

Στις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδος δεν θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Super League 1, αλλά αναμένονται μεγάλες “μάχες” από τις υπόλοιπες και η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα για την κλήρωση, η οποία θα μεταδοθεί και σε Live Streaming.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 14:00 θα διενεργηθεί στο ξενοδοχείο Athens Marriott η κλήρωση των τριών πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson περιόδου 2024–25.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το site της ΕΠΟ, στο οποίο επίσης θα αναρτηθεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης μετά την ολοκλήρωσή της.

Αναλυτικά οι ομάδες των ΕΠΣ και της Super League 2, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην εν λόγω κλήρωση:

Το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο επισκέφθηκαν οι Νέοι του Ολυμπικού.

 


Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (24/08/24) τη Φλαμένγκο στον ιστορικό τελικό του Διηπειρωτικού κάτω των 20 ετών και οι Πειραιώτες βρίσκονται ήδη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για την αναμέτρηση.

Στο πλαίσιο του τελικού του Διηπειρωτικού όμως, οι Νέοι του Ολυμπιακού είχαν και την ευκαιρία να επισκεφθούν και ένα εμβληματικό αξιοθέατο της Βραζιλίας, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Συλαϊδόπουλου και ολόκληρη η “ερυθρόλευκη” αποστολή ανέβηκε στο σημείο και φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία και τη σημαία του Ολυμπιακού, μπροστά από το άγαλμα.

Φωτιά στη Ρόδο: Νέο μέτωπο πυρκαγιάς – Τραυματίστηκε ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ

Φωτιά στη Ρόδο: Νέο μέτωπο πυρκαγιάς – Τραυματίστηκε ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ

Νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στη Ρόδο το απόγευμα της Τετάρτης (21.08.2024), σε σημείο μετά την δασική περιοχή Κυμισάλα, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις δυνάμεις, ενώ σημειώθηκε και ένας τραυματίας

Το νέο μέτωπο της φωτιάς σημειώθηκε σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πρώτη φωτιά στη Ρόδο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 11ης ΕΜΟΔΕ και έθεσαν υπό έλεγχο το μέτωπο. Ο διοικητής της 11η ΕΜΟΔΕ χτύπησε στην μέση του σε βράχια με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται επιχείρηση μεταφοράς του από το δύσβατο σημείο

Ολυμπιακός: Η ομάδα Νέων έφτασε στη Βραζιλία για τον ιστορικό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τη Φλαμένγκο

 Ολυμπιακός: Η ομάδα Νέων έφτασε στη Βραζιλία για τον ιστορικό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τη Φλαμένγκο 

Η αποστολή της Κ-19 του Ολυμπιακού έφτασε στη Βραζιλία, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (24.08.2024, 22:00 MEGA) την U20 της Φλαμένγκο, στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.στο ιστορικό γήπεδο της Βραζιλίας στο Μαρακανά.

Μετά από ένα μεγάλο και κουραστικό υπερατλαντικό ταξίδι, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού προσγειώθηκε το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Κ20. Ως τροπαιούχος του περσινού Youth League, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο Copa Libertadores U20, Φλαμένγκο.όπου θα διεκδικήσει το παγκόσμιο Κύπελλο 

Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έφτασε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το μεσημέρι της Τετάρτης (21.08.2024, νωρίς το πρωί τοπική ώρα) και ξεκινά άμεσα την προετοιμασία της για την μεγάλη αναμέτρηση του Σαββάτου (24.08.2024, 22:00).

Η αποστολή των Πειραιωτών είναι η εξής:

Μπότης, Κουράκλης, Έξαρχος, Κουτσόπουλος, Κουτσίδης, Αλαφάκης, Καρκατσάλης, Πλειώνης, Πρεκατές, Δάμα, Παναγάκος, Ρολάκης, Λιατσικούρας, Μουζακίτης, Πλις, Τουφάκης, Λίγδας, Λώλης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Κωστούλας, Παπακανέλλος, Τζαμαλής