Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Δερβένι ΙΙ Λιτανεία Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 14/8/24 ΙΙ Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!
Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Παραβρέθηκε πλήθος πιστών.
Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν o Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος , ο Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς , ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας και δια βίου Μάθησης Χρήστος Κολοκυθάς , προέδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.
Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέρη του θρησκευτικού εμβατηρίου “Άγιος Μηνάς” του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (“Παλαιά”).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λήψη του οπτικοακουστικού υλικού πραγματοποιήθηκε απο τη Χαρίκλεια Kαρούζου και το Γιάννης Βικάτος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
 

Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου


ΑΕΚ - Νόα 1 - 0 : Πρόκριση ήταν και πάει… ο "δικέφαλος" έμεινε στα βράχια αποχαιρετώντας την Ευρώπη από τον Αύγουστο.

   

Αρκετά νωρίς αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΑΕΚ καθώς στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League νίκησε τη Νόα με 1-0 αλλά σε συνδυασμό με την ήττα (3-1) του πρώτου παιχνιδιού στην Αρμενία αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 37' με τον Μάνταλο, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχυτα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Πέθανε ο πεθερός του περιφερειάρχη Αττικής σε ηλικία 81 ετών. Η κηδεία του αύριο στην Κυπαρισσία

 Νίκος Χαρδαλιάς: Πέθανε ο πεθερός του περιφερειάρχη Αττικής σε ηλικία 81 ετών 

«Έφυγε» από τη ζωή ανήμερα Δεκαπενταύγουστο ο πεθερός του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έχασε τη μάχη σε ηλικία 81 ετών.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι πατέρας της συζύγου του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, Γιώτας Παναγιωτοπούλου, καθηγήτριας φυσικής αγωγής. 

Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με θάρρος και πείσμα για τη ζωή, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος από τη Ροδιά (Λεντεκάδα) Μεσσηνίας έζησε πολλά χρόνια στην Κυπαρισσία όπου έκανε οικογένεια με τη σύζυγό του, Δήμητρα Αργυροπούλου από τον Σελλά Μεσσηνίας.

Εκτός από τη Γιώτα Παναγιωτοπούλου, απέκτησαν επίσης τη Χάιδω, νομικό και τον Γιώργο, στρατιωτικό.

Η εξόδιος Ακολουθία για τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο θα τελεστεί την Παρασκευή (16.08.2024) στις 5 το απόγευμα από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία.

Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές στις Βαλεαρίδες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγιόρκα

 Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές στις Βαλεαρίδες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγιόρκα 

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και πτήσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας κυρώθηκαν εξαιτίας καταιγίδας στη Μαγιόρκα.

Καταρρακτώδεις βροχές στις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία πλημμύρισαν δρόμους, ανάγκασαν ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προκάλεσαν την ακύρωση πτήσεων.

Παράλληλα, μονάδα των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε πως αναπτύχθηκε στη Μαγιόρκα για να βοηθήσει με την κατάσταση.

Ηλεία: Από στρεπτόκοκκο και όχι από τσίμπημα αράχνης ο θάνατος του 48χρονου

 

Ανατροπή στην αιτία θανάτου του 48χρονου στο Κατάκολο  Ηλείας που θεωρήθηκε αρχικά πως πέθανε από το τσίμπημα καφέ αράχνης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα ο θάνατός του 48χρονου άνδρα προήλθε από στρεπτόκοκκο και όχι από το τσίμπημα του καφέ αράχνης, ενώ ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε στην περιοχή από το μικρόβιο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (06/08/2024) όταν ο 48χρονος που έκανε διακοπές στην περιοχή του Κατάκολου, ένοιωσε πόνους στο πόδι του, χωρίς να διαπιστώσει ότι έχει τσιμπήσει κάτι.

Το ιατρικό προσωπικό έκανε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ωστόσο σύμφωνα με το patrisnews το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8), η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επίδειξη, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα. Ο 48χρονος διασωληνώθηκε αρχικά, αλλά τελικά κατέληξε.