Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Δήμος Ζαχάρως: Τίμησε την μνήμη δύο δικών του ηρώων

Ο Δήμος Ζαχάρως τιμώντας τους ηρωικώς πεσόντες, Σπυρίδωνα Μανιάτη και Ιωάννα Κων. Τασσοπούλου, πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης τη Ζαχάρως, όπου βρίσκονται οι προτομές τους.

Κατά την τελετή, διάχυτη ήταν στην ατμόσφαιρα η συγκίνηση για τους δυο ηρωικώς πεσόντες, τόσο από τους συγγενείς τους, όσο και από τους φορείς που παραβρέθηκαν σε αυτή.   

Πάθανε η Susan Wojcicki, το πρώην «αφεντικό» του YouTube, σε ηλικία 56 ετών

 Πάθανε η Susan Wojcicki, το πρώην «αφεντικό» του YouTube, σε ηλικία 56 ετών 

Η Σούζαν Νταϊάν Γουτσίτσκι, πρώην CEO του YouTube, πρωτοπόρος της τεχνολογίας και από τους πρώτους υπαλλήλους της Google, πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 56 ετών.

Η Πολωνοαμερικανίδα Susan Wojcicki, συνέδεσε το όνομά της με το YouTube αλλά συμμετείχε και στην ίδρυση της Google το 1999.

Αργότερα ηγήθηκε της διαδικτυακής διαφημιστικής επιχείρησης της εταιρείας και τέθηκε επικεφαλής της αρχικής υπηρεσίας βίντεο της Google.

Μετά την επιτυχία του YouTube, η Γουτσίτσκι πρότεινε την εξαγορά του YouTube από την Google το 2006. Υπηρέτησε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube από το 2014 έως το 2023.

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες – Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες – Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις 

Η Κάμαλα Χάρις που έχει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να ηγηθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, έχει πάρει το προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις αμφίρροπες Πολιτείες.

Οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα (10.08.2024) δείχνουν ότι η Κάμαλα Χάρις έχει την «πρωτιά» σε τρεις Πολιτείες αντιστρέφοντας την εκλογική τάση των τελευταίων μηνών. Τις τελευταίες εβδομάδες η πλευρά των Δημοκρατικών έχει δείξει αλλαγή της δυναμικής της ενώ ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει πτώσει μόλις τρεις μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Τον αντικαταστάτη του Όθωνα Ηλιόπουλου περιμένει η Κουμουνδούρου – Πρώτη επιλαχούσα για την έδρα είναι η Πόπη Τσαπανίδου

 ΣΥΡΙΖΑ: Τον αντικαταστάτη του Όθωνα Ηλιόπουλου περιμένει η Κουμουνδούρου – Πρώτη επιλαχούσα για την έδρα είναι η Πόπη Τσαπανίδου 

Μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, η βουλή αναζητάει τους επιλαχόντες για να γίνει γνωστό ποιος τελικά θα πάρει την έδρα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο ίδιος ο Όθωνας Ηλιόπουλος να ανέφερε ότι παραιτήθηκε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο «πάνω» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -που βρίσκεται στην 9η θέση- είναι ακόμη πολλά ονόματα. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο πιθανό πρόσωπο για να πάρει την έδρα του είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός 2-4: «Φωτιές» μπροστά με Βέλντε, «θέματα» πίσω

 Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός 2-4: «Φωτιές» μπροστά με Βέλντε, «θέματα» πίσω 

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επικράτησε με σκορ 4-2 του Άρη Λεμεσού έχοντας μία ώρα αγώνα που ήταν εξαιρετικός. Οι Πειραιώτες μέχρι το 60’ έκαναν ό,τι ήθελαν τους Κύπριους. Στη συνέχεια έβγαλαν το πόδι από το γκάζι, έδωσαν χώρους και αναδείχτηκαν εκ νέου τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα μετόπισθεν. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Άρη κυρίως από το 70’ και μετά να βγάζει φάσεις, να σκοράρει δύο φορές και να έχει και δοκάρι. Σε αντίθεση με ότι έγινε με την Νότιγχαμ ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε για 60’ λεπτά, αλλά προβλημάτισε για 20. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός ο Βέλντε, ενώ πολύ καλή εικόνα είχε και ο Μπιέλ.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην 15η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

  

Τρεις, αλλά πολύ σημαντικές, συμμετοχές είχε η Ελλάδα το Σάββατο (10/8). ην… υπέρβαση, για την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών:

Φωτιά: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Τι ζήτησε από τους πολίτες ο Κικίλιας - Σε μεγάλο κίνδυνο η Κορινθία

 

Σε συναγερμό είναι οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση πυρκαγιών το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου 

– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας)

Θάνατοι λουομένων σε Μαυροβούνι Γυθείου και στον Άγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας

 Θάνατος λουόμενου στο Μαυροβούνι Γυθείου

Ένας 65χρονος ημεδαπός, ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του απ’ την πασίγνωστη παραλία του Μαυροβουνίου, έξω απ΄ το Γύθειο. Για το δυσάρεστο περιστατικό, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Ο 65χρονος, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.


Επίσης ένας 68χρονος, ημεδαπός, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός σκάφους αναψυχής. Το πρόσφατο συμβάν έγινε στη θαλάσσια περιοχή αλιευτικού καταφυγίου, στο λιμάνι του Προφήτη Ηλία, στον Άγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας.

Ο 68χρονος, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης. Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την προανάκριση κάνει το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

Παραγγέλθηκε, ήδη, διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία των Πατρών.

Θάνατος 73χρονης στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης στο Λουτράκι

 Μια τέλεια μονοήμερη στη Λίμνη του Ηραίου

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε απ’ τη θαλάσσια περιοχή της λίμνης Ηραίου Βουλιαγμένης Λουτρακίου, μία γυναίκα. Για το πρόσφατο γεγονός, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου. Πρόκειται για μία 73χρονη ημεδαπή.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Απ ΄το Λιμεναρχείο της Κορίνθου, που διενεργεί την σχετική προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία των Αθηνών

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κατασκευή Έργου Ύδρευσης

Ξεκινήσαμε τις εργασίες για την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής ύδρευσης για την πόλη και την περιοχή του Ξυλοκάστρου. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 5.050.000,00 €, που εκτελεί η ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει :

- την αντικατάσταση του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Ξυλοκάστρου επί της οδού Ρεθίου – Σοφιανών και στο τμήμα Συγερίτσα – Δεξαμενή Καρυωτίκων, σε συνολικό μήκος 13,7 χιλιομέτρων.

-  την αντικατάσταση δικτύων διανομής Καρυωτίκων, Γεληνιατίκων σε συνολικό μήκος 1,1 χιλιομέτρων.

- την κατασκευή νέας δεξαμενής 1.500 κ.μ. στην Συγερίτσα.

- την ανακατασκευή των φρεατίων συμβολής/συγκέντρωσης.

- την εγκατάσταση σταθμών ελέγχου, από όπου θα παρέχεται τοπικός έλεγχος, τηλεχειρισμός και αυτόνομος τοπικός αυτοματισμός.

Με το έργο  θα αντικατασταθούν οι υφιστάμενοι παλαιωμένοι αγωγοί ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας,  με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος, των υδραυλικών χαρακτηριστικών λειτουργίας των δικτύων και την καλύτερη λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή και απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.

Για την χρηματοδότηση του έργου καθοριστική υπήρξε η συνεργασία και η συνδρομή του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά.