Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Αρδευτικά, οδικά και αντιπλημμυρικά έργα στο επίκεντρο της συνάντησης Πτωχού – Σταϊκούρα

 Αρδευτικά, οδικά και αντιπλημμυρικά έργα στο επίκεντρο της συνάντησης Πτωχού – Σταϊκούρα 

Mε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχό.

Συζητήθηκαν αρδευτικά, οδικά και αντιπλημμυρικά έργα της Πελοποννήσου.

Η πρόοδος, η παρακολούθηση και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης της Αθήνας.

Παρουσία συνεργατών και στελεχών του Υπουργείου, οι δύο άνδρες, είχαν την ευκαιρία να καλύψουν μια σειρά από αρδευτικά, οδικά και αντιπλημμυρικά ζητήματα.

Αρδευτικά Έργα

Έμφαση δόθηκε στην πρόοδο

H UEFA πρότεινε τον Γάλλο Στεφάν Λανουά για αρχιδιαιτητή της ελληνικής ΚΕΔ

 H UEFA πρότεινε τον Γάλλο Στεφάν Λανουά για αρχιδιαιτητή της ελληνικής ΚΕΔ 

Ο Γάλλος παλαίμαχος διαιτητής, Στεφάν Λανουά, είναι ο εκλεκτός της UEFA για τη θέση του αρχιδιαιτητή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ στην Ελλάδα.

Όπως ενημερώθηκε κι επίσημα, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, η UEFA οριστικοποίησε την πρότασή της για τις θέσεις των διαιτητών που θα επιβλέπουν την ελληνική διαιτησία τα επόμενα χρόνια, με τον Γάλλο Στεφάν Λανουά να είναι επικεφαλής, ως νέος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ. Ο 54χρονος διαιτητής ανήκε στην elite κατηγορία της UEFA, έχοντας διευθύνει μεγάλα ματς στο Champions League, αλλά και σε Euro και Μουντιάλ.

Αντίστοιχα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει επιλέξει για αναπληρωτη πρόεδρο και VAR project manager, τον Πάολο Βαλέρι, ενώ τρίτο μέλος θα είναι ο Ισπανός, Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντες.

Ελληνικό: Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον χώρο του παλιού αεροδρομίου

Ελληνικό: Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον χώρο του παλιού αεροδρομίου 

Ο Δήμος Γλυφάδας ενημέρωσε πως βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η βόμβα βάρους 226 κιλών θα εξουδετερωθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Αν στις 8 το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου ακούσετε έναν δυνατό θόρυβο από έκρηξη, όσοι μένετε στις περιοχές γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μην ανησυχήσετε!

Βρέθηκε κι άλλη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η εξουδετέρωσή της έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο το πρωί.

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Πότε και πώς θα καθοριστεί η αποζημίωση στους κτηνοτρόφους

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Πότε και πώς θα καθοριστεί η αποζημίωση στους κτηνοτρόφους 

Αποζημίωση που θα φτάνει έως τα 125 ευρώ ανά αιγοπρόβατο θα δοθεί στους κτηνοτρόφους που αναγκάστηκαν να θανατώσουν τα ζώα τους εξαιτίας της πανώλης, αλλά και στους παραγωγούς προϊόντων από αιγοπρόβατα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο κ. Κέλλας ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για τις αποζημιώσεις, καθώς απομένει ακόμα η προσπάθεια εκρίζωσης της νόσου της πανώλης, έτσι ώστε το κράτος να είναι σε θέση μετά να μιλήσει για τις αποζημιώσεις, γνωρίζοντας το ύψος της ζημιάς, την έκταση, τον αριθμό των αιγοπροβάτων που έχουν θανατωθεί κλπ. 

Ο Θόδωρος Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

 Ο Θόδωρος Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 

Θρίαμβος για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς ο Θόδωρος Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπεσάζ των 90 κιλών του τζούντο και έκανε… σεφτέ για την ελληνική αποστολή.

Ο Θόδωρος Τσελίδης μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό του ρεπεσάζ στα 90 κιλά του τζούντο κόντρα στον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλι, και βρίσκοντας από νωρίς το βαζάρι, πήρε προβάδισμα για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Έλληνας αθλητής συνέχισε όμως να επιτίθεται και με αυτή την τακτική κατάφερε να κρατήσει ακίνδυνο τον αντίπαλό του και να πανηγυρίσει στο τέλος με 1-0 τη μεγάλη νίκη, που χάρισε στον ίδιο την τρίτη θέση και στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Παρίσι.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 25ου Κολοκοτρώνειου δρόμου (10km) & 1000m για Παιδιά.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

sdytrip1987@gmail.com

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

25ου Κολοκοτρώνειου δρόμου (10km) & 1000m για Παιδιά.

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης (ΣΔΥΤ) διοργανώνει φέτος τον  25ο Κολοκοτρώνειο δρόμο 10km & 1000m για Παιδιά, αφιερωμένο στην επέτειο απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς και στον πρωτεργάτη αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα και την στήριξη του Δήμου Τρίπολης.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ & ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΗΝ 10 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 (Τρίπολη)…